کد خبر : 1481616 | 26 آذر 1396 ساعت 20:44 | 31.4K بازدید | 0 دیدگاه

توضیح فدراسیون درباره لغو مسابقات به دلیل آلودگی

رئیس کمیته پزشکی فدراسیون در خصوص آخرین دستورالعمل های اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا مربوط به آلودگی هوا توضیحاتی را ارائه کرد.

توضیح فدراسیون درباره لغو مسابقات به دلیل آلودگی

به گزارش "ورزش سه" از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، دکتر توحید سیف برقی، رئیس کمیته پزشکی فدراسیون درباره برگزاری مسابقات  در هوای آلوده گفت: طبق اخرین دستورالعمل کمیته پزشکی آسیا  معیار آلودگی هوا اگر عدد 200 میکروگرم به بالا باشد و مسابقه بعد از مشاوره با مسئولین لغو خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد:  براساس دستورالعمل های کنفدراسیون فوتبال آسیا در سال ۲۰۱۶ نکات زیر نیز باید مدنظر قرار گیرد:


1-تاکنون هیچ سند علمی یا تحقیقاتی در خصوص موضوع آلودگی هوا و رشته ورزشی فوتبال در مجلات علمی چاپ نشده است تا راهنمایی برای انجام و لغو مسابقه در نظر گرفته شود.


2-موضوع آلودگی هوا یکی از پدیده های شایع در کشورهای آسیایی است.


3-در خصوص موضوع آلودگی هوا و لغو مسابقات موضوع از دیدگاه های زیر مورد بررسی قرار گرفته است:


الف: سلامتی ورزشکاران، عوارض شدید ناشی از آلودگی هوا مانند واکنش های آلرژیک، آسم، آنفولانزا، مشکلات تنفسی و کاهش دید
ب: موضوعات اقتصادی، رسانه ها، مشکلات سفر  مجدد تیم ها و هزینه مشکلات فروش بلیط و ...
ج: موضوع آلودگی هوا و حجم هوای ورودی به داخل ریه ها در حین مسابقه فوتبال پنج برابر حالت استراحت است(25 تا 30 لیتر در دقیقه که تاکنون هیچ مطالعه ای در خصوص اثرات کوتاه مدت و بلند مدت استنشاق هوای آلوده به صورت سند علمی وجود ندارد).
د: توجه به این موضوع اهمیت دارد که معیار آلودگی هوا بعضی از کلان شهرها ممکن است از یک مکانی از شهر تا مکانی دیگر متفاوت باشد. همچنین تجهیزات برای اندازه گیری معیار آلودگی هوا ممکن است همیشه در دسترس نباشد. درنهایت عدد 200 میکروگرم به عنوان مرز جهت انجام یا لغو مسابقه مورد تأکید قرار گرفته است.


وی افزود: همچنین نکات زیر در این خصوص باید در نظر گرفته شود:


1-  همان طوری که آب و هوا از زمانی به زمان دیگر ممکن است تغییر کند مهم است که اندازه گیری سنجش آلودگی هوا دو ساعت و یک ساعت قبل از شروع مسابقه انجام شود. همچنین بررسی و اندازه گیری معیار آلودگی هوا، 24 ساعت قبل از مسابقه توسط کمیته پزشکی فدراسیون ها باید مدنظر باشد.
2-کمیته پزشکی جریان باد و بارندگی را به عنوان فاکتورهای اضافه درنظر خواهد گرفت.


3- کمیته پزشکی موظف است تیم پزشکی اورژانس و ماهر در چنین وضعیت های اضطراری در محل مسابقات را پیش بینی کند. در این خصوص حضور پزشک آشنا به وضعیت های اورژانس ریه الزامی است.


4-اهمیت مصرف آب و مایعات توسط پزشکان تیم ها به بازیکن ها باید توصیه شود.


5-پزشکان تیم ها باید اطلاعات دقیق در خصوص تاریخچه آسم، ابتلای ورزشکاران به آسم ناشی از ورزش و همچنین بازیکنان با تاریخچه آلرژی داشته باشند.


6- همچنین اقدامات پیشگیرانه همانند  بهداشت شخصی و تجویز واکسن  آنفولانزا مدنظر تیم های ورزشی قرار گیرد.


7-در نهایت تصمیم در خصوص انجام یا  لغو مسابقه توسط داور با مشورت با افسر پزشکی مسابقه، ناظر و هماهنگ کننده مسابقه گرفته خواهد شد.


در پایان دکتر سیف برقی به تدابیر اتخاذ شده در خصوص افزایش نیروهای امدادی و آمبولانس در محل برگزاری مسابقات اشاره نمود و تاکید کرد حتی الامکان بیماران دچار بیماری قلبی ریوی و افراد حساس مانند سالمندان و کودکان  از حضور در فضای باز پرهیز نمایند ودر صورت اجبار از ماسک های استاندارداستفاده کنند.

دیدگاه‌ها