کد خبر : 1955048 | 14 مرداد 1402 ساعت 09:25 | 5.4K بازدید | 0 دیدگاه

به بیراهه رفتیم

قرار بود شطرنج ایران جزء قدرت‌های جهان شود

مدیر تیم‌های ملی شطرنج که پس از دوری دو ساله به این جایگاه بازگشته، می‌گوید که خیلی‌ها منتظر بودند ایران جزء قدرت‌های جهان شود، اما نشد، چون خیلی راه‌ها به بیراهه رفت و به یکباره توقف کردیم.

قرار بود شطرنج ایران جزء قدرت‌های جهان شود

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از مهر، شهرام عظیمی، سرپرست فدراسیون شطرنج، هفته گذشته طی حکمی علیرضا شفیعی را به عنوان مدیر تیم‌های ملی منصوب کرد. شفیعی در حالی متصدی این پست شد که از سال ۱۳۸۶ عهده‌دار آن بود اما آبان سال ۱۴۰۰ در آستانه انتخابات فدراسیون و به خاطر برخی مسائل داخلی تصمیم به استعفا گرفت.

او حالا در شرایطی به شطرنج و جایگاه قبلی خود بازگشته که تاکید دارد شطرنج در مقطعی به بیراهه رفت و بر همین اساس از شرایط ایده‌آلش فاصله گرفته است. وی می‌گوید کارهای زیادی برای انجام دادن و سروسامان دادن دوباره این رشته وجود دارد اما باید اولویت را روی بازی‌های آسیایی گذاشت و آماده‌سازی شطرنج‌بازان برای اعزام به این بازی‌ها و همزمان به دیگر کارهای عقب افتاده رسیدگی کرد.

خیلی راه‌ها در شطرنج به بیراهه رفت

علیرضا شفیعی در گفت‌وگو با گفت: دو سال از شطرنج دور بودم، در واقع مسئولیتی در فدراسیون نداشتم اما پیگیر اوضاع بودم. در کل از چندسال پیش شطرنج در مسیر نادرستی قرار گرفت که طی دو سال گذشته هم ادامه پیدا کرد، اتفاقاتی افتاد که در کل شرایط را دگرگون و متفاوت از همیشه کرده است. یکسری راه‌ها در شطرنج به بیراهه رفت، همزمان شرایط اقتصادی هم سخت‌تر شد طوریکه روند حضور در مسابقات و اعزام ها نسبت به گذشته تغییر کرد و حتی دیگر شرایط دعوت از مربیان و بازیکنان خارجی خوب هم از دست رفت.

برای ایده‌آل شدن دوباره کارهای زیادی باید انجام داد

وی ادامه داد: بنابراین امروز شطرنج وضعیتی متفاوت و دگرگون نسبت به همیشه دارد. حالا که بازگشته‌ام، کارهای زیادی است که باید انجام شود تا شطرنج و شطرنج‌بازان را به شرایط ایده‌آل قبل بازگردانیم. زمانی که شطرنج در قطار پیشرفت قرار داشت و مورد اقبال و پیش‌بینی‌های مثبت دیگر کشورها قرار داشت اما حالا چه؟

خارجی‌ها می‌گفتند ایران جزء قدرت‌های جهان می‌شود

مدیر تیم‌های ملی شطرنج با اشاره به اینکه این رشته پیش از اینکه درگیر یکسری حواشی شود به واسطه بازیکنان شاخص در سطح جهانی، بسیار زیاد مطرح شد، گفت: این بازیکنان نتیجه سه دهه کار و برنامه‌ریزی بودند. به خاطر دارم سال ۲۰۱۸ در جریان مسابقات جهانی خیلی‌ها می‌گفتند که ایران به زودی جزء قدرت‌های شطرنج جهان می‌شود. همان زمان این پرس‌وجو را از ما داشتند که چه برنامه‌هایی داشتیم و چه کارهایی انجام دادیم که به اینجا رسیده‌ایم.

شطرنج به یکباره توقف کرد

شفیعی تصریح کرد: طی دو سه سال گذشته اما شطرنج و تمام فعالیت‌ها و برنامه‌هایش به یکباره دچار توقف شد. نه تنها مسیر پیشرفت متوقف شد بلکه پسرفت را هم شاهد شدیم. به همین دلیل امروز کسی باور ندارد که در آینده ای نزدیک تمام موفقیت‌های بزرگ قبل تکرار شود اما باید به دنبال آن بود.

باید دوباره به مسیر به حق و شایسته بازگردیم

این مقامل مسئول در فدراسیون شطرنج با ابراز امیدواری از اینکه با درایت سرپرست فعلی فدراسیون و در ادامه رئیس جدید، شطرنج دوباره در مسیر به حق و شایسته خود قرار بگیرد، به بازی‌های آسیایی اشاره کرد و گفت: کمتر از دو ماه تا این بازی‌ها باقی مانده است و فعلا اولویت فدراسیون هم حضور در این بازی‌هاست. مقرر شده شطرنج ایران با ترکیبی متشکل از ۵ بازیکن در بخش مردان و یک بازیکن در بخش بانوان عازم هانگژو شود.

جذب مربی خارجی آنلاین

وی با بیان اینکه شطرنج‌بازان به واسطه حضور در مسابقات مختلف پیگیر آماده سازی برای این بازی‌ها هستند، یادآور شد: برای آماده سازی بهتر شطرنج‌بازان درخواست جذب مربی خارجی را مطرح کرده‌ایم. سرپرست فدراسیون هم متقاضی برآورد هزینه شده تا دقیق تر بتوان در این زمینه برنامه ریزی و مذاکره داشت. البته به خاطر حضور بازیکنان در مسابقات مختلف و فرصت کمی که تا بازی‌های آسیایی باقی مانده است شاید نتوانیم اردویی متمرکز و حضوری داشته باشیم به همین دلیل به دنبال جذب آنلاین مربی هستیم.

در مرحله مقدماتی برای مذاکره هستیم

شفعیی با بیان اینکه هنوز هیچ قطعیتی در مورد جذب مربی خارجی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: برآورد هزینه شده و در مراحل مقدماتی کار برای مذاکره هستیم. درصورت جذب آنلاین مربی، بازیکنان می‌توانند طی یک هفته تا ۱۰ روز زیر نظر مربی خود آنالیز شده و سوالاتشان را مطرح کنند. این بیشترین کاری است که در این فاصله زمانی می‌توانیم برای شطرنج‌بازان انجام دهیم البته اگر به نتیجه برسد.

برنامه ویژه برای تنها دختر اعزامی به هانگژو

مدیر تیم‌های ملی شطرنج در پایان با اشاره به اینکه رقابت‌های شطرنج بازی‌های آسیایی در دو بخش تیمی و انفرادی (رپید) برگزار می‌شود، گفت: در بخش بانوان به خاطر در اختیار داشتن تنها یک نماینده، فقط در بخش انفرادی شرکت داریم. مبینا علی‌نسب بازیکن اعزامی در این بخش است. از آنجا رقابت های انفرادی در بخش رپید برگزار می‌شود، تمام برنامه‌های درمورد علی نسبت متمرکز روی این بخش خواهد بود.

دیدگاه‌ها