کد خبر : 2130424 | 10 خرداد 1404 ساعت 16:14 | 24.4K بازدید | 94 دیدگاه

زیان انباشته خللی در کسب مجوز ایجاد نمی‌کند

پاسخ به ابهام بزرگ پیرامون مجوز حرفه‌ای استقلال

مدیر کمیته صدور مجوز حرفه‌ای اعلام کرد که داشتن زیان انباشته هیچ تأثیری در کسب این مجوز ندارد.

پاسخ به ابهام بزرگ پیرامون مجوز حرفه‌ای استقلال

به گزارش "ورزش سه"، مصطفی زارعی در ادامه صحبت‌های خود درباره روند صدور مجوز حرفه‌ای و بررسی‌های مالی باشگاه‌ها، در پاسخ به سوال مهمی درباره اینکه گفته می‌شد استقلال و پرسپولیس به دلیل داشتن زیان انباشه قادر به دریافت مجوز حرفه‌ای نیستند، پاسخ داد.

او گفت: «ما بر اساس آیین‌نامه‌ای که مورد تایید کنفدراسیون فوتبال آسیاست، اسناد و مدارک ارائه‌شده توسط باشگاه‌ها را بررسی می‌کنیم و سپس تصمیمات لازم را اتخاذ می‌نماییم. در هیچ جای این آیین‌نامه اشاره نشده است که باشگاه‌ها به دلیل زیان‌ده بودن یا داشتن زیان انباشته نمی‌توانند مجوز حرفه‌ای بگیرند.»

مدیر کمیته صدور مجوز حرفه‌ای گفت: «معیارهای مالی ما شامل هشت شاخص اصلی است که نخستین آن، ارائه صورت‌های مالی حسابرسی‌شده رسمی پایان دوره توسط باشگاه‌هاست. خوشبختانه، در حالی که در ابتدای کار ما تنها ۵۰ درصد باشگاه‌ها این صورت‌های مالی را تهیه کرده بودند، اکنون تمامی باشگاه‌ها دارای صورت‌های مالی حسابرسی‌شده مورد تایید جامعه حسابداران هستند.»

او گفت: «شاخص دوم، اثبات توانایی باشگاه‌ها برای ادامه فعالیت در فصل آینده است که در ادبیات مالی به آن «قابلیت تداوم فعالیت» گفته می‌شود. خوشبختانه این نکته نیز در باشگاه‌های ما رعایت شده است. البته، ما هشدارهای جدی در این خصوص دریافت کرده‌ایم و آنها را به باشگاه‌ها منتقل کرده‌ایم، زیرا ادامه روند فعلی و افزایش زیان می‌تواند در سال‌های آینده مانع از دریافت مجوز حرفه‌ای شود، اما صرف زیان‌ده بودن باشگاه‌ها، مانع از صدور مجوز حرفه‌ای نخواهد بود.»

2192874

زارعی ادامه داد: «برای شفاف‌سازی بیشتر، جدولی آماده کرده‌ایم که البته به دلیل محرمانگی، اسامی باشگاه‌ها حذف شده‌اند. مطابق این جدول، باشگاه شماره یک در سال ۱۴۰۱ زیانی معادل ۶۴ میلیارد تومان داشته است که در سال بعد به ۴۹۱ میلیارد تومان افزایش یافته، اما در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۱۶۹ میلیارد تومان کاهش یافته است که نشان از بهبودی قابل توجه دارد. با این حال، در گزارش میان‌دوره‌ای جدید، میزان زیان این باشگاه به ۴۵۸ میلیارد تومان رسیده که مجدداً روند افزایشی داشته است.»

وی ادامه داد: «به عنوان مثال باشگاه شماره دو نیز برای نخستین بار در تاریخ خود در دوره میان‌دوره‌ای به سوددهی رسیده که اگرچه نکات و چالش‌هایی در این خصوص وجود دارد، اما تایید حسابرس این باشگاه در این زمینه، بسیار ارزشمند است. حتی یکی از باشگاه‌های صنعتی، که پیش‌تر سه سال متوالی سودده بوده، در دوره اخیر به زیان‌دهی رسیده است.»

زارعی اضافه کرد: «قطعاً باشگاه‌هایی که طی سال‌های گذشته زیان‌ده بوده‌اند، باید برای این وضعیت تدابیری بیندیشند. همان‌طور که اشاره کردم، بر اساس مقررات فعلی، این زیان‌ها مانع از دریافت مجوز حرفه‌ای نیست. هشدارهای لازم به باشگاه‌ها، در بالاترین سطوح مدیریتی شامل مدیران عامل، رؤسای هیئت‌مدیره، مالکان باشگاه‌ها و حتی وزارت ورزش و جوانان ابلاغ شده است. طی این مدت، بیش از ۲۰ جلسه با دو باشگاه بزرگ کشور برگزار شد و قطعاً در آینده‌ای نزدیک، خبرهای بسیار خوبی در خصوص وضعیت این دو باشگاه منتشر خواهد شد که البته هنوز نهایی نشده و پس از قطعی شدن، اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

دیدگاه‌ها