کد خبر : 2134385 | 30 خرداد 1404 ساعت 12:54 | 33.7K بازدید | 0 دیدگاه

افکار عمومی جهان و سیاست‌های هسته‌ای رژیم اشغالگر

در دیمونا، تأسیسات مخفی اتمی اسراییل چه می‌گذرد؟

هیچ‌کس از دهه ۱۹۶۰ تا به حال نتوانسته وارد آن شود و حقیقت با عکس‌های ماهواره‌ای فاش شد! در دیمونا، تاسیسات مرموز هسته‌ای رژیم اشغالگر قدس در میانه‌ صحرا، چه می‌گذرد؟

در دیمونا، تأسیسات مخفی اتمی اسراییل چه می‌گذرد؟

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از حریت، رژیم اشغالگر قدس حملاتش به ایران را با این استدلال توجیه می‌کند که ایران در حال توسعه سلاح‌های هسته‌ای است. با این حال، کارشناسان بر این باور هستند که آنها از دهه ۱۹۵۰ برنامه مخفیانه سلاح‌های هسته‌ای خودشان را اجرا کرده و حتی زرادخانه‌ای شامل تعداد زیادی کلاهک در اختیار دارند. علاوه بر این، تأسیسات اسرائیل تحت بازرسی بازرسان بین المللی قرار ندارد و جامعه جهانی از آنچه در داخل این تاسیسات می‌گذرد بی‌اطلاع است.

توجیه اصلی مقامات رژیم صهیونی برای حمله به ایران که از جمعه گذشته آغاز شد، جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته‌ای بود. به همین دلیل، دانشمندانی که هدایت این برنامه را بر عهده دارند شامل فریدون عباسی و محمد مهدی تهرانچی در میان اهداف اولین حملات قرار داشتند.

نیویورک تایمز امروز برنامه مخفیانه سلاح‌های هسته‌ای اسراییل را مطرح کرد، همان برنامه‌ای که آنها ایران را به خاطرش به شدت متهم می‌کنند. اگرچه مقامات این رژیم به طور رسمی وجود این برنامه را تایید نمی‌کند اما برخی کارشناسان می‌گویند که این برنامه به سرعت در حال توسعه است.

الکساندر کِی. بولفراس، کارشناس امنیت هسته‌ای در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در لندن، گفت: «از منظر دیپلماتیک، اسراییلی‌ها نه وجود این برنامه را تایید می‌کنند و نه آن را رد می‌کنند»

با این حال، آنها در گذشته گفته بودند که اولین کشوری نخواهد بود که سلاح‌های هسته‌ای را به خاورمیانه معرفی می‌کند. بولفراس گفت که استفاده از چنین زبان مبهمی تلاشی است برای «پوشاندن برنامه سلاح‌های هسته‌ای کاملاً توسعه‌یافته‌».

اولین عکس ماهواره‌ای از مرکز تحقیقات هسته‌ای شیمون پرز در دیمونا مربوط به سال ۱۹۷۱ است. این قاب از آرشیو آمریکا توسط یک ماهواره جاسوسی گرفته شده است.

2200671

برنامه هسته‌ای اسراییل چقدر بزرگ است؟

بر اساس منابع مرکز کنترل تسلیحات و عدم اشاعه و طرح تهدید هسته‌ای، اسراییل حداقل ۹۰ کلاهک دارد و به اندازه کافی مواد شکافت‌ پذیر برای تولید صدها کلاهک دیگر در اختیار دارد.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ۳۰ کشور در جهان توانایی توسعه سلاح‌های هسته‌ای را دارند، اما تنها ۹ کشور از آنها این سلاح‌ها را در اختیار دارند.

گروه برنده جایزه نوبل و کارزار بین‌المللی برای حذف کامل سلاح‌های هسته‌ای هم مدعی شده است که کره شمالی کمترین تعداد سلاح‌ها را دارد و پس از آن اسراییل قرار دارد. کارشناسان می‌گویند اسراییل می‌تواند کلاهک‌ها را از طریق جنگنده‌ها، زیردریایی‌ها یا پرتابگرهای موشکی شلیک کند.

رژیم اشغالگر قدس، همچنین هند، پاکستان، کره شمالی و سودان جنوبی معاهده سازمان ملل درباره منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را امضا نکرده‌اند. این معاهده که در سال ۱۹۷۰ لازم‌ الاجرا شد، هدفش محدود کردن استفاده کشورها از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌‌آمیز و جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای است.

ایران یکی از امضاکنندگان این توافق است اما رژیم اشغالگر قدس، آمریکا و برخی کشورهای دیگر تهران را متهم به نقض توافق از طریق غنی‌ سازی اورانیوم در سطوح تسلیحاتی می‌کنند. طبق این توافق، تنها اعضای دائمی سازمان ملل یعنی بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و آمریکا، به صورت رسمی به عنوان دارنده سلاح‌های هسته‌ای شناخته می‌شوند. (همه این کشورها پیش از تعیین سقف در سال ۱۹۶۷ آزمایش‌های سلاح‌های هسته‌ای انجام داده‌اند.) برای این که اسراییل بتواند این توافق را امضا کند، باید سلاح‌هایش را کنار بگذارد.

اسرائیل از چه زمانی سلاح هسته‌ای دارد؟

بر اساس منابع تاریخی، دولت اسراییل از سال ۱۹۴۸ در پی توسعه سلاح‌های هسته‌ای بوده است. ارنست دیوید برگمن، اولین وزیر کمیسیون انرژی اتمی آنها که در سال ۱۹۵۲ تاسیس شد، گفته بود که بمب اتمی تضمین خواهد کرد که هولوکاست دومی رخ ندهد. پژوهشگران بر این باور هستند که ساخت اولین تأسیسات توسعه تسلیحات در نزدیکی شهر دیمونا در جنوب اسراییل در سال ۱۹۵۸ آغاز شده است.

در واقع، گزارشی از اطلاعات آمریکا به تاریخ دسامبر ۱۹۶۰ اظهار داشت که پروژه دیمونا شامل یک تاسیسات بازفرآوری برای تولید پلوتونیوم است. این گزارش نتیجه گرفت که این پروژه مرتبط با سلاح‌های هسته‌ای است. بر اساس گزارش انجمن کنترل تسلیحات، اسراییل به طور مخفیانه توانایی تولید مواد منفجره هسته‌ای را در حدود سال ۱۹۶۷ توسعه داده است. تا سال ۱۹۷۳، آمریکا متقاعد شده بود که اسراییل سلاح هسته‌ای در اختیار دارد.

بیش از ۳۰ کشور در اروپا و آسیا تحت حمایت چتر هسته‌ای ایالات متحده قرار دارند. این چتر نه تنها این کشورها را تحت حفاظت ایالات متحده قرار می‌دهد و برای دشمنان‌شان بازدارنده است، بلکه بهانه‌ای به آنها می‌دهد تا خود به توسعه سلاح‌های هسته‌ای اقدام نکنند. اسراییل یکی از این کشورها نیست، و کارشناسان می‌گویند این خود تاییدی خاموش بر این است که آنها سلاح‌های هسته‌ای خاص خودشان را دارد و بنابراین از بازدارندگی برخوردار هستند.

بولفراس گفت: «در نهایت، این احساس وجود دارد که مسئولیت امنیت اسراییل با خود اسراییل است و آنها هر کاری که لازم باشد برای اطمینان از آن انجام خواهند داد.»

2200679

آیا اسرائیل تا به حال از سلاح‌های هسته‌ای در جنگی استفاده کرده است؟

خیر، استفاده نکرده است. بر اساس گزارش‌هایی در کتابخانه مجازی یهودیان وجود دارد، اسراییل در جنگ‌های ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ بمب‌های هسته‌ای آماده کرد اما از آنها استفاده نکرد. در طول ۵۰ سال گذشته، گزارش‌هایی درباره آزمایش‌های زیرزمینی سلاح‌های هسته‌ای در نقاط مختلف اسراییل از جمله صحرای نقب در جنوب شرقی وجود داشته است. قابل توجه‌‌ترین و هنوز مورد بحث‌ترین آنها در سپتامبر ۱۹۷۹ رخ داد.

در آن زمان، ماهواره آمریکایی ولا که برای شناسایی انفجارهای هسته‌ای طراحی شده بود، انفجار دوگانه‌ای را در مرز اقیانوس‌های اطلس جنوبی و هند ثبت کرد. برخی دانشمندان ادعا کردند که این انفجار دوگانه نشانه‌ای از آزمایش سلاح هسته‌ای توسط اسراییل، آفریقای جنوبی یا هر دو بوده است.

حادثه موسوم به ولا، رویدادی بود که اسراییل هرگونه دخالت در آن را انکار کرد اما بر اساس دفتر خاطرات کاخ سفید جیمی کارتر در سال ۲۰۱۰، در آن زمان «باور گسترده‌ای» وجود داشت که آنها آزمایش هسته‌ای در نزدیکی نوک جنوبی آفریقای جنوبی انجام داده بودند. با این حال، این باور هرگز ثابت نشده است. اسناد مربوط به حادثه ولا هنوز طبقه‌‌بندی‌ شده باقی مانده‌اند، بنابراین جزئیات آن مشخص نیست.

2200673

اسرائیل کجا سلاح‌های هسته‌ای خود را توسعه می‌دهد؟

به طور گسترده‌ای باور بر این است که برنامه سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل در دیمونا انجام می‌شود. کارشناسان تاکید می‌کنند که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هرگز از این تأسیسات بازدید نکرده‌اند و هیچ توافقی بین اسراییل و این آژانس برای بازرسی از این تاسیسات وجود ندارد. از سوی دیگر، برنامه سلاح‌های هسته‌ای ایران به طور منظم توسط بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد بازرسی قرار می‌گیرد.

دانشمندان آمریکایی که در دهه ۱۹۶۰ از دیمونا بازدید کردند، نتیجه گرفتند که این برنامه هسته‌ای اهداف صلح‌آمیز دارد. با این حال، منابع تاریخی نشان می‌دهند که مشاهدات آنها از این تأسیسات محدود بوده است. علاوه بر این، هیچ مدرک عمومی وجود ندارد که بازرسان آمریکایی از آن زمان به بعد پا به این سایت گذاشته باشند.

تصاویر ماهواره‌ای در پنج سال گذشته ساخت‌ و سازهای جدیدی را در دیمونا نشان داده‌اند. کارشناسان تاکید دارند که دستکم روندی از تعمیر و نوسازی در آنجا در حال انجام است. همچنین باور فزاینده‌ای وجود دارد که اسراییل در حال ساخت راکتور جدیدی در دیمونا برای افزایش ظرفیت هسته‌ای خود است.

گزارشی در هفته گذشته از موسسه بین‌المللی صلح استکهلم گفت که اسراییل در حال ارتقای یک راکتور در این تاسیسات برای تولید پلوتونیوم است. پلوتونیوم ماده‌ای رادیواکتیو است که می‌تواند هم به‌عنوان سلاح هسته‌ای و هم برای اهداف صلح‌آمیز مانند فضاپیماها استفاده شود.

به دلیل هاله‌ای از راز و رمز که این تأسیسات را احاطه کرده است، دیمونا سال‌ها کنجکاوی و خشم در مورد برنامه سلاح‌های هسته‌ای رژیم اشغالگر قدس را برانگیخته است.

2200672

دیدگاه‌ها