کد خبر : 1853846 | 25 آبان 1401 ساعت 16:22 | 19.7K بازدید | 18 دیدگاه

مس رفسنجان قربانی اول اشتباهات داوری

برنده‌ها و بازنده‌‍‌های نداشتن VAR در لیگ برتر (آمار)

در پایان هفته یازدهم رقابت‌های لیگ برتر یک بررسی آماری درباره تیم‌های سود کرده و زیان دیده از داوری انجام شده است.

برنده‌ها و بازنده‌‍‌های نداشتن VAR در لیگ برتر (آمار)

به گزارش "ورزش‌سه"، رقابت‌های لیگ برتر در دوره بیست و دوم در حالی در پایان هفته یازدهم به دلیل برگزاری رقابت‌های جام جهانی به حالت معلق درآمده که طی هفته‌های سپری شده گاها شاهد اعتراضات سفت و سختی به عملکرد داوران از سوی تیم‌های مختلف بودیم و آنها معتقدند بودند حق‌شان در جریان مسابقه با تصمیمات و سوت‌های داوران تضعیف شده است. حالا اما مرور تصمیمات داوری واقعیت‌های قابل توجهی را آشکار کرده که بد نیست به صورت دقیق‌تر نگاهی به آنها داشته باشیم.

در همین زمینه حیدر سلیمانی کارشناس داوری فوتبال کشور گفتگویی با تسنیم داشته و با بررسی دقیق 11 هفته سپری شده از زوایای مختلف عملکرد داوران برای تیم‌های مختلف را ارزیابی کرده است.

تحلیل و بررسی عملکرد داوران لیگ برتر از دیدگاه سلیمانی را در ادامه بخوانید.

*طی یازده هفته گذشته عملکرد خوبی از داوران ندیدیم
با توجه به بررسی‌های بعمل آمده از 11 هفته لیگ برتر فوتبال، عملکرد مطلوبی را از داوران شاهد نبودیم و کمیته داوران باید در ادامه فصل در چیدمان داوران و کمک داوران دقت بیشتری داشته باشد و تحت تأثیر عوامل بیرونی در چیدمان قرار نگیرد. البته باید خاطرنشان کنم که بعد از قبولی تست آمادگی جسمانی داوران باتجربه و ورود آنها به عرصه داوری اشتباهات کمتری را شاهد بودیم.

*بررسی پنالتی‌ها در سه بخش 
با توجه به بررسی‌ها در بحث پنالتی‌ها به سه بخش برخوردیم. بخش اول پنالتی‌های دیده نشده یا عدم تشخیص از سوی داوران است، بخش دوم پنالتی‌هایی که تیم‌ها از بابت آنها زیان دیده‌اند و در بخش سوم پنالتی‌هایی هستند که تیم‌ها از بابت آنها سود برده‌اند.

*استقلال، پرسپولیس و مس ضرر کرده‌ها در پنالتی‌های دیده نشده
استقلال با پنج پنالتی که برای این تیم دیده نشد بیشترین ضرر را متحمل شده است و پس از آن تیم مس رفسنجان با چهار پنالتی و پرسپولیس با سه پنالتی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

1763963

 در نمودار بالا بیشتر به نتیجه عملکرد کمک داوران پرداخته شده است که موقعیت خوب و تک به تک مهاجم با دروازه‌بان را در دو مورد برای تیم‌های پرسپولیس، آلومینیوم و فولاد سلب کردند و این تیم‌ها زیان دیدند. همچنین دو گل صحیح از تیم مس رفسنجان مردود شده که از این حیث بیش از سایر تیم‌ها ضرر کرده است.

*برنده‌ها و بازنده‌های نبود VAR: مس و نساجی مازندران 
نکته قابل توجه در این هفته‌ها ضرورت استفاده از VAR است که حتی مورد مطالبه داوران نیز بوده. در 40 بازی و 81 صحنه نیازمند این تکنولوژی بودیم که می‌توانست به تصمیمات درست داوران کمک کند. در این بین تیم مس رفسنجان در 9 صحنه حساس زیان دیده است که می‌توانست روی نتیجه بازی اثر بگذارد و پس از آن تیم‌های استقلال و پرسپولیس هر کدام با شش مورد متضرر شدند. در مقابل تیم نساجی از نبود VAR در پنج صحنه سود برده است و تیم‌های سپاهان، مس کرمان، نفت مسجدسلیمان و صنعت نفت آبادان با چهار مورد نفع برده‌اند.

1763964

*در بحث اخراج داوران مماشات می‌کنند
در طول 11 هفته 14 کارت قرمز از جیب داوران خارج شد که تنها در یک مورد اشتباه بود و در 9 مورد دیگر بازیکنان باید اخراج می‌شدند که داوران در دادن کارت قرمز امتناع کردند و نتیجه‌اش این است که در بحث اخراج داوران با بازیکنان و نیمکت‌های فنی به ویژه مربیان سرشناس مماشات می‌کنند.

1763969

*بیشتر اشتباهات داوری در محوطه جریمه
در کل می‌توانیم بیشترین اشتباهات داوران را در محوطه جریمه ذکر کنیم، جایی که می‌تواند روی نتیجه بازی تأثیر مستقیم داشته باشد. داوران 23 پنالتی صحیح اعلام کردند و چهار مورد پنالتی اشتباه اعلام شد و در کنار اینها 21 پنالتی دیده یا تشخیص داده نشد که آمار خوبی نمی‌تواند باشد.

رقابت‌های لیگ برتر از روزهای پایانی آذرماه بار دیگر از سر گرفته خواهد شد و البته این کشمکش‌ها به نظر نمی‌رسد تا ورود VAR  به فوتبال ایران پایانی داشته باشد.

دیدگاه‌ها