به گزارش "ورزش سه"، مجمع عمومی سالیانه فدراسیون کشتی صبح امروز، شنبه، 27 خردادماه، در محل سالن کنفرانس ساختمان شهید جنگروی (فدراسیون کشتی) برگزار شد.
در این مجمع که با حضور برنا فیروزی، معاون توسعه مدیریت منابع وزارت ورزش و جوانان، آرش فرهادیان، مدیرکل امور مشترک فدراسیونهای ورزشی، مهین فرهادیزاد، نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک و اعضای مجمع برگزار شد، علیرضا دبیر بار دیگر انتقاداتی را نسبت به بودجه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک مطرح کرد.
* جمعیت کشتیگیران به نزدیک نیم میلیون رسیده
روزی که آمدیم جمعیت کشتی گیر زیر 40 هزار نفر بود، اما امروز به لطف خدا و تلاش انجام شده، این جمعیت نزدیک به بیش از 400 هزار نفر شده است. آنهایی که کار مدیریتی کردهاند میدانند که رساندن 40 هزار کشتی گیر به 400 هزار نفری یعنی چه و جا دارد از رؤسای هیئتها و شهرستانها تشکر کنم. هیئتها، خیلی جاها ساخت و ساز را شروع کردهاند، تعداد باشگاهها را زیاد و آن را تجهیز و نوسازی میکنند. کلاسهای دانش افزایی میگذارند و این موضوع در سراسر ایران دارد باب میشود و ما تصمیمی که از روز اول گرفتیم این بود که کشتی را به خانههای مردم ببریم و این اتفاق افتاده ولی هنوز کار ادامه دارد.
* در حوزه قهرمانی و مدال آوری موفق بودیم
نتایج و آمار فنی کشتی گیران در سال 1401 نشان میدهد که کشتی در کسب مدال در رقابتهای برون مرزی و همچنین کسب عناوین قهرمانی تیمی موفق عمل کرده است. ما در سال گذشته در رده بزرگسالان در جهانی صربستان به عنوان نایب قهرمانی رسیدیم. در کشتی فرنگی و آزاد به ترتیب قهرمان جامهای جهانی آذربایجان و آمریکا شدیم و در آسیایی مغولستان نیز در آزاد و در فرنگی نایب قهرمان شدیم. همچنین در رده سنی جوانان عناوین قهرمانی جهان و آسیا را در هر دو رده بدست آوردیم و در ردههای سنی امید نیز در کشتی فرنگی قهرمان و در کشتی آزاد نایب قهرمان شدیم. در رده سنی نوجوانان در کشتی فرنگی قهرمان جهان و نایب قهرمان آسیا و در نونهالان نیز در کشتی فرنگی قهرمان و در کشتی آزاد نایب قهرمان شدیم.
یکی از افتخارات کسب شده توسط بانوان آلیشکار بوده که طی چند سال گذشته همیشه عناوین قهرمانی جهان و قهرمانی آسیا را بدست آوردند. از شیر دخترهای کشورمان تشکر میکنم که چندین سال است که باعث افتخار ما شدهاند و تمام تلاشمان را میکنیم که این رشته از سوی وزارت ورزش و جوانان شامل پاداش و مزایای قهرمانان شود.
یک روزی ما یازدهم و نهم دنیا بودیم، اما الان وقتی دوم دنیا میشویم همه ما را نقد میکنند، خدا را شکر که سطح کشتی آنقدر بالا رفته که توقعها را بالا برده و همین باعث میشود که ما نیز بیشتر کار کنیم.
* زیرگیری را در کشتی پایه جا انداختیم
قطعا وقتی لیگ کشتی راه بیفتد و کشتی گیران و مربیان از آن منتفع شوند، چرخ کشتی میچرخد، در کنار آن اگر تعداد باشگاههای کشتی را در سراسر کشور زیاد میکردیم و امکانات و تجهیزات لازم نیز در اختیار استعدادها قرار میگرفت این موضوع نیز به پیشرفت کشتی کمک بسزایی میکرد.
موضوع دیگر که برای ما اهمیت داشت دانشافزایی مربیان بود که خدا را شکر نتایج آن را امسال در رده نوجوانان شاهد بودیم ولی هنوز راضی نیستیم و هنوز هم محکم میگویم یکی از موضوعات چالشی ما در فدراسیون بحث دانش افزایی مربیان است. با اینکه در این مورد کار شده و نسبت به سایر فدراسیونها جلوتر بودهایم، اما به شخصه راضی نیستم. زیرگیری شاکله اصلی کشتی ایرانی است که فراموش شده بود و سعی کردیم که با برگزاری کلاسهای دانش افزایی و همچنین اردوهای بسترسازی به تناوب و دعوت از بیش از 100 کشتی گیر و مربی در هر اردو این موضوع را از رده پایه جا بیندازیم که ابتدا باید فن و بند کشتی را به درستی یاد بگیرند و مربیان نیز برای یاد دادن بر دانش خود بیفزایند و بعد در ادامه راه مواردی همچون بدنسازی و آمادگی جسمانی را مدنظر داشته باشند.
* کمیته ملی المپیک حرف ما را متوجه نمیشود
۶۶ اعزام داشتیم و تنها فدراسیونی هستیم که به غیر از بلیت هواپیما باید ۴۰ یا ۵۰ هزار فرانک بدهیم. هر چه میگوییم مناف هاشمی متوجه نمیشود. رفیق هستیم اما این حرف را متوجه نمیشود. ما ۵ رده سنی در هر رشته آزاد و فرنگی داریم و بانوان نیز هستند. در هر اعزام حداقل ۲۲ نفر حضور داشتند. آمریکا در مسابقات جهانی ۱۲۰ نفر، روسیه با ۹۰ نفر و ما با ۴۷ نفر میرویم.
با این بودجه تیم دوم یا سوم را به بازیهای آسیایی میفرستیم. چهار ماه از سال گذشته و کمیته المپیک فقط ۳ میلیارد به ما داده است. هر چقدر پول بدهند آش میخورند. هیچ فدراسیونی عملکرد ما را نداشته و در همه ردههای سنی روی سکو رفتیم. اصلا از این نتایج راضی نیستم و باید در همه ردهها قهرمان جهان شویم. همه کشور باید بدود تا بتوانیم به قهرمانی المپیک برسیم. مازندران تاج سر و دستشان را هم میبوسیم اما همه استانها حتی کیش هم باید در کشتی قوی شوند. نوجوانان آزاد ما در ۱۰ وزن در آسیایی مدال گرفتند و قهرمان شدند اما اتفاقی که من را خوشحال کرد این بود که بچههای ما زیرگیری میکردند. من میخواستم اکبر فلاح بشوم اما نشد چون هر کسی قالب کشتی خودش را دارد. دیگر هل دادن به بیرون از تشک دارد در کشتی ما جمع میشود و نتیجه ۴ سال کارمان را میبینیم.
* حساب کنید و ببینید اردوهای ما چقدر هزینه دارد
به غیر از اعزام، برگزاری مسابقات داخلی و همچنین میزبانی اردوهای تدارکاتی را نیز باید انجام دهیم که با توجه به نیاز مبرم تیمهای ملی دو خانه کشتی شهید صدرزاده و شهید هادی را مجهز کردیم و هم اکنون گنجایش خوابگاهی 350 کشتی گیر را داریم. هزینه انجام اردوها نیز با توجه به شرایط اقتصادی کشور، بسیار بالا است و ما برای اردوی یک تیم در روز هزینه کنیم، چراکه کشتی گیران نیاز به تغذیه مناسب از جمله پروتئین، میوه و مکمل دارند. روزهایی میشود که بالای 300 نفر را در اردو اسکان میدهیم و هزینه ها بسیار بالا است.
این آمار گفتنش راحت است اما انجامش بسیار زحمت و تلاش می خواد و برای اولین بار است که این تعداد اردو برگزار شده است. فقط تصور کنید که در هر اردو میزبان نزدیک به 45 نفر هستیم چه هزینه ی بالایی دارد. البته با رایزنیهایی که انجام شده سعی کردیم کمی از این هزینه ها را با میزبانی از تیم های خارجی جبران کنیم و قطعا اگر کمپ تیم های ملی کشتی بهترین کمپ تمرینی دنیا از نظر شرایط تمرینی، اسکان و تغذیه نبود، این مورد حاصل نمیشد.
* از تمامی مربیان تیم ملی راضی هستم
پس از نیم قرن، بالاخره کشتی صاحب یک قانون مدون برای مشخص شدن نفرات ملی پوش شد و کم کم اثرات مثبت آن را شاهد هستیم. برای ما اجرای عدالت بسیار مهم است و اینکار قطعا به کشتی گیران انگیزه کار کردن میدهد و نفع آن را تیمهای ملی ما میبرند.
ما مربیانی آوردیم که چندین مدال از جمله طلای جهان را در کارنامه داشتند و فرصت کافی را به آن ها دادیم اما نتایج بدست آمده نشان داد که مربیگری با قهرمانی در کشتی متفاوت است. از تمامی کادر فنی تیم های ملی کشتی خود راضی هستم، نتایج مسابقات آسیایی قرقیزستان نشان داد که در انتخاب سرمربیان تیم ملی نیز اشتباه نکردهایم و قطعا برای انتخابهای خود دلایل محکمی داریم.