کد خبر : 2128069 | 31 اردیبهشت 1404 ساعت 07:15 | 15.3K بازدید | 7 دیدگاه

راهی نو برای باشگاه‌های ایران

مدیر ورزشی بیاورید، وظایف جدید برای مدیرعامل

پژمان نوزاد، عضو هیئت‌مدیره شفیلد یونایتد، در یادداشتی خواستار تفکیک ساختار فوتبالی و تجاری در باشگاه‌های ایرانی برای رسیدن به موفقیت پایدار شد.

مدیر ورزشی بیاورید، وظایف جدید برای مدیرعامل

به گزارش "ورزش سه"، پژمان نوزاد با اتکا به تجربه مدیریتی‌اش در باشگاه شفیلد یونایتد، تأکید کرده باشگاه‌های ایرانی برای رسیدن به ثبات و پیشرفت باید ساختار خود را به‌طور تخصصی تفکیک کنند. او پیشنهاد می‌دهد تصمیم‌گیری‌های فنی به مدیر ورزشی سپرده شود و مدیرعامل تجاری بر امور اقتصادی، برندینگ و منابع درآمدی تمرکز کند؛ مدلی که در باشگاه‌های موفق اروپایی سال‌هاست به‌کار گرفته می‌شود.

یادداشت نوزاد را در ادامه می‌خوانید:

در دنیای حرفه‌ای فوتبال، باشگاه‌های موفق سال‌هاست که دریافته‌اند برای رسیدن به پایداری و موفقیت، باید ساختار خود را به دو بخش کاملاً تخصصی تقسیم کنند: فوتبال و تجارت.

باشگاه‌هایی مانند بایرن مونیخ، منچستر سیتی، و آژاکس سال‌هاست که این مسیر را پیش گرفته‌اند. در این ساختار، مدیرعامل تجاری (CEO) مسئول تمامی امور مالی، بازاریابی، برندینگ، فروش بلیت و همکاری با اسپانسرهاست؛ در حالی که مدیر ورزشی (Sporting Director) مسئول تمام تصمیمات فنی و فوتبالی از جمله انتخاب سرمربی، مدیریت آکادمی، جذب بازیکنان و استفاده از داده‌های ورزشی برای بهبود عملکرد تیم است.

در ایران اما، هنوز بسیاری از باشگاه‌ها با ساختاری سنتی اداره می‌شوند که در آن مدیرعامل همه‌چیز را در کنترل دارد، از مسائل مالی گرفته تا تصمیمات فوتبالی. این تمرکز غیرضروری و ناکارآمد، مانع پیشرفت می‌شود.

پیشنهاد من ساده ولی حیاتی است:
باشگاه‌های ایرانی، به‌ویژه تیم‌های بزرگ مانند استقلال، پرسپولیس، سپاهان و تراکتور، باید مسیر حرفه‌ای‌سازی واقعی را آغاز کنند و دو جایگاه مدیریتی مستقل و تخصصی تعریف کنند:

۱. مدیرعامل تجاری (CEO): متخصصی در امور اقتصادی، برندینگ و مدیریت درآمد که بتواند باشگاه را به نهاد مالی پایداری تبدیل کند.
۲. مدیر ورزشی (Sporting Director): فردی با سابقهٔ فوتبالی که به فلسفه، تاکتیک و ساختار بلندمدت تیم اشراف دارد، از آکادمی تا تیم اصلی.

من خودم به‌عنوان عضوی از هیئت‌مدیره باشگاه شفیلد یونایتد در انگلستان، دقیقاً در حال اجرای این تغییر مهم هستم. ما تصمیم گرفته‌ایم فوتبال را به دست یک مدیر ورزشی مدرن بسپاریم تا با استفاده از علم داده، دانش روان‌شناسی ورزشی، و تجربهٔ حرفه‌ای، پایه‌های موفقیت بلندمدت را بسازد. در سوی دیگر، بخش تجاری باشگاه زیر نظر یک مدیرعامل مستقل قرار می‌گیرد تا تمرکز کامل بر رشد مالی و برندینگ داشته باشد.

تجربه من در شفیلد یونایتد به من نشان داده که این تغییر نه تنها ممکن است، بلکه ضروری است. ایران سرزمین استعدادهاست، اما برای شکوفایی این استعدادها، نیاز به ساختاری داریم که حرفه‌ای، شفاف و بلندمدت فکر کند.

فوتبال ایران آمادهٔ تحول است. فقط کافیست بخواهیم.

توضیحات ساختاری:

✅ مدیرعامل (CEO):
مسئول تمام امور تجاری و سازمانی از جمله:
  •   امور مالی و حسابداری
  •   بازاریابی، تبلیغات و برندینگ
  •   فروش بلیت و مدیریت هواداران
  •   جذب اسپانسرها
  •   روابط عمومی و رسانه
  •   منابع انسانی و ساختار اداری

✅ مدیر ورزشی (Sporting Director):
مسئول تمام تصمیمات فوتبالی و فنی از جمله:
  •   انتخاب سرمربی و تشکیل کادر فنی
  •   برنامه‌ریزی استراتژی فوتبالی
  •   مدیریت آکادمی و استعدادیابی
  •   آنالیز داده‌های فنی
  •   بهداشت و آماده‌سازی بدنی بازیکنان

دیدگاه‌ها