کد خبر : 2134704 | 31 خرداد 1404 ساعت 22:34 | 9K بازدید | 0 دیدگاه

گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهوری ایران و فرانسه؛

پزشکیان: هرگز تسلیحات هسته‌ای نمی‌خواهیم

رئیس جمهوری ایران تاکید کرد: برابر تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی پاسخ ما کوبنده‌تر و قاطعانه‌تر خواهد بود.

پزشکیان: هرگز تسلیحات هسته‌ای نمی‌خواهیم

به گزارش "ورزش سه"، مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز شنبه در پاسخ به تماس تلفنی «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه، در واکنش به اظهارات وی مبنی بر ضرورت اعتمادسازی عنوان کرد: بنده از ابتدا به دنبال تقویت همکاری‌ها با همه کشورهای جهان بر مبنای اعتماد و احترام متقابل بوده و هستم، اما این رژیم صهیونیستی بود که از روز نخست با ترور شهید هنیه در تهران، در این روند کارشکنی و اختلال‌آفرینی کرد.

رئیس جمهوری ایران ادامه داد: این روند به شکل مستمر ادامه داشت تا امروز که شاهدیم رژیم صهیونیستی با تجاوز نظامی به جمهوری اسلامی، مرتکب نقض آشکار همه قواعد بین‌المللی شده است؛ تلاش رژیم صهیونیستی این است که همه منطقه را ناامن کند و انتظار از دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی این است که بر اساس اصول و قواعد جهانی، ضمن محکوم کردن این روند، با اقدامات مؤثر مانع از تداوم این اقدامات شوند.

پزشکیان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با اتکا به فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی، بارها اعلام کرده که هرگز به دنبال تولید تسلیحات هسته‌ای نبوده و نیست، گفت: ایران همواره اعلام کرده که در چارچوب قوانین بین‌المللی آماده ارائه تضمین و اعتمادسازی درباره فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز خود است، اما در عین حال تاکید کرده و می‌کند که برابر قوانین بین‌المللی، از حقوق مصرح خود در زمینه برخورداری از توانمندی‌های صلح‌آمیز هسته‌ای نیز هرگز کوتاه نخواهد آمد.

رئیس جمهوری ایران با تاکید بر اینکه حقوقی را که بر اساس قواعد بین‌المللی به کشورها و ملت‌ها تعلق گرفته، نمی‌توان با جنگ و تهدید از آنها سلب نمود، ابراز کرد: ما آماده گفت‌وگو و همکاری برای اعتمادسازی در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز هستیم، اما از یک سو به صفر رساندن فعالیت‌های هسته‌ای را به هیچ وجه نمی‌پذیریم و از سوی دیگر در برابر تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی پاسخ ما کوبنده‌تر و قاطعانه‌تر خواهد بود.

پزشکیان تصریح کرد: علاوه بر تجارب جنگ‌افروزی و جنایتکاری‌های رژیم صهیونیستی در گذشته، تجاوز اخیر به جمهوری اسلامی ایران گواه روشنی است بر اینکه برنامه‌های تقویت توان دفاعی به هیچ وجه قابل مذاکره نیستند. صلح و امنیت بر پایه اعتماد و احترام متقابل حاصل می‌شود و یکی از ضرورت‌های فعلی برای ایجاد، حفظ و تقویت ثبات و امنیت در منطقه و جهان این است که رژیم صهیونیستی سر جای خود نشانده شود.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران آماده مذاکره و گفت‌وگو برای حل و فصل مسائل است، اما هر نوع گفتگو و پیش شرطی فقط در چارچوب حقوق و قواعد بین‌المللی مورد قبول خواهد بود، گفت: آماده اعتمادسازی هستیم و در این راستا از هر گفت‌وگو و مذاکره‌ای در چارچوب حقوق مصرح و روشن جمهوری اسلامی ایران در چارچوب‌های بین‌المللی استقبال می‌کنیم.

رئیس جمهوری فرانسه نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با اشاره به اینکه در گفت‌وگوی قبلی با جنابعالی نیز تاکید کردم که در حمله نظامی اسرائیل به ایران مشارکت نداشتیم و از آن حمایت نکردیم، گفت: از نظر فرانسه هر حمله‌ای به مراکز غیرنظامی و غیرهسته‌ای محکوم است.

امانوئل مکرون با اشاره به مذاکرات روز گذشته وزرای خارجه سه کشور اروپایی با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: همه تلاش فرانسه توقف درگیری‌های نظامی و فرونشاندن تنش‌ها است. فرانسه برای یکپارچگی و حاکمیت همه کشورها احترام قائل است و باور دارد که تأثیرگذاری بر حاکمیت کشورها با فشار و تهدید راهکار مناسبی نیست.

دیدگاه‌ها