کد: 227088311 بهمن 1404 ساعت 14:1013.1K بازدید

سیل ویرانگر کومو زیر دروازه‌های ایتالیا

کودتای فابرگاس: سری آ از آن توست!

کومو تحت هدایت سسک فابرگاس به تیمی با هویت متفاوت و تحسین برانگیز در ایتالیا تبدیل شده است.
کودتای فابرگاس: سری آ از آن توست!

به گزارش "ورزش سه"، با وجود انکار برخی، هیچ لیگی در اروپا رقابتی‌تر از سری آ نیست. شش قهرمان متفاوت پیاپی داشته است و هر فصل شمار قابل‌توجهی از تیم‌ها برای کسب سهمیه اروپایی می‌جنگند. آخرین تیمی که سهمیه اروپا را به دست آورد، بولونیا بود. با این حال، فابرگاس و تیم کوموی تحت هدایت او در حال برهم زدن وضعیت تثبیت‌ شده فوتبال ایتالیا هستند.

پس از ۲۱ فصل دوری از سطح اول فوتبال ایتالیا، این باشگاه به رهبری خانواده میلیاردر هارتونو مصمم بود که کومو تحت هیچ شرایطی حضوری گذری در سری آ نداشته باشد. آنها با نیم‌فصل دوم فوق‌العاده (۳۱ امتیاز از ۱۹ مسابقه) بقایشان را با فاصله‌ای مطمئن تضمین کردند و در نهایت در رتبه دهم ایستادند. فابرگاس در آن مقطع گفت: «آنچه باعث افتخار من است، فقط آنچه به دست آوردیم نیست، بلکه شیوه‌ای است که به آن رسیدیم.»

این پروژه، به‌ جای رضایت از وضع موجود، تابستانی تهاجمی را با هدفی روشن برای برداشتن گامی دیگر آغاز کرد و نزدیک به ۱۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری انجام داد تا شالوده موجود را با نیکو پاز به‌ عنوان مهره محوری تکمیل کند. نتایج گویای همه‌ چیز است: کومو تا ژانویه در رتبه ششم قرار دارد و تنها سه امتیاز با سهمیه لیگ قهرمانان فاصله دارد.

2352649

کومو تحت هدایت فابرگاس چهارمین تیم جوان سری آ است (میانگین سنی ۲۵.۵ سال) و ترکیبی متشکل از شش بازیکن اسپانیایی (خاکوبو رامون، الکس واله، سرجی روبرتو، خسوس رودریگز و موراتا) دارد. جالب اینجاست که او از هیچ‌ یک از سه بازیکن ایتالیایی فهرستش استفاده نکرده است. فابرگاس توضیح داد: «بین یک اسپانیایی جوان و یک ایتالیایی، یکی از شما را انتخاب می‌کنم اما شما بازیکنی ندارید.»

فابرگاس چند هفته پیش اعلام کرد: «ما کومو هستیم؛ باشگاهی جوان اما گرسنه و مشتاق رشد.» واقعا هم این تیم هر هفته به پیشرفت ادامه می‌دهد. آنها هرگز پس از ۲۲ هفته به ۴۰ امتیاز نرسیده بودند و پس از پیروزی پرگل برابر تورینو جایگاه‌شان را به‌ عنوان آماده‌ترین تیم آغاز ۲۰۲۶ در سری آ تثبیت کردند (در کنار اینتر و آتالانتا)، با ۱۳ امتیاز از ۱۵ امتیاز ممکن، ۱۴ گل زده و تنها یک گل خورده.

اما ماجرا به اینجا ختم نمی‌شود. کومو پس از بازگشتی در ورزشگاه فرانکی برابر فیورنتینا با گل‌های سرجی روبرتو، نیکو پاز و موراتا، برای اولین بار از فصل ۸۶-۱۹۸۵ به مرحله یک‌ چهارم نهایی کوپا ایتالیا رسیده و به رویاپردازی ادامه می‌دهد. با این حال، فابرگاس بر احتیاط تاکید دارد: «می‌خواهیم بازی به بازی پیش برویم. راه زیادی در پیش است. پا روی زمین و بازگشت به کار.»

2352660

در رقابتی که به‌ طور تاریخی با انضباط و نظم شناخته می‌شود، فابرگاس با این واقعیت فرهنگی بیگانه نیست. کوموی او در واقع دومین خط دفاع برتر سری آ را دارد (۱۶ گل خورده) و در عین حال دومین خط حمله برتر (۳۷ گل). با این حال، سبک بازی‌شان هم از نظر فرم (تنها تیم با خط دفاع چهارنفره) و هم از نظر محتوا، به‌ صورت ریشه‌ای با رقبای اصلی تفاوت دارد.

فابرگاس تاکید می‌کند: «باید مسیر خودمان را ادامه دهیم و همان فلسفه و هویت را حفظ کنیم.» کوموی او تیمی بدون عقده حقارت است، هیچ تیمی در ایتالیا به آمار مالکیت توپ آنها (۶۱ درصد) نزدیک نمی‌شود یا به حریف اجازه پاس‌های کمتری در هر توالی تهاجمی می‌دهد (۸.۲۳). فابرگاس می‌گوید: «به‌ جای پایبندی به یک ایده واحد، می‌خواهم تیمم بیشترین راه‌ حل‌ها را داشته باشد». او از منابع متنوعی چون ونگر، گواردیولا و کونته الهام گرفته است.

2352652

شاید گام بعدی یافتن فرمول رقابت با غول‌ها باشد، چرا که کومو تا اینجا در تقابل‌های مستقیم با اینتر، میلان، ناپولی، رم و یوونتوس تنها چهار امتیاز از ۱۵ امتیاز ممکن گرفته است. فابرگاس اصرار دارد: «از هیچ‌کس پرهیز نمی‌کنیم. می‌خواهیم سبک خودمان را تحمیل کنیم، مسلط باشیم و شجاعانه بازی کنیم. با این رویکرد می‌توان هر تیمی را شکست داد.»

فابرگاس با هدایت کومو که خودش را به‌ عنوان یکی از جذاب‌ترین پروژه‌های اروپا تثبیت می‌کند، موفق شده است وضعیت تثبیت‌ شده فوتبال ایتالیا را به چالش بکشد.

تازه‌ترین اخبار ورزشی ایران و جهان دراپلیکیشن ورزش سه
دانلود
15اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

آخرین اخبار