کد: 234386825 بهمن 1404 ساعت 09:002.6K بازدید

یک قاشق نوتلا، ورزشکار المپیکی را نجات داد

ورزشکار ایتالیایی از خطر محرومیت بخاطر دوپینگ نجات پیدا کرد.
یک قاشق نوتلا، ورزشکار المپیکی را نجات داد

به گزارش "ورزش سه"، در تحولی دراماتیک پیش از آغاز رقابت‌ها، ربکا باسلر، ورزشکار ایتالیایی رشته بیاتلون (مسابقات دوگانه ترکیبی از دو ورزش اسکی صحرانوردی و تیراندازی)، مجوز حضور در بازی‌های المپیک زمستانی را دریافت کرد، پس از آنکه تعلیق موقت او در پرونده دوپینگ لغو شد. مقامات مربوطه توضیحات او درباره آلودگی ناخواسته ناشی از خوردن نوتلا با قاشق مشترک با مادرش، که به سرطان سینه مبتلاست، را قانع‌کننده دانستند.

باسلر 24 ساله پیش‌تر به طور احتیاطی تعلیق شده و به او اعلام شده بود که نمی‌تواند در المپیک میلان شرکت کند، زیرا نمونه آزمایش او در تستی که ماه گذشته هنگام تمرین از او گرفته شده بود، نسبت به ماده ممنوعه «لتروزول» مثبت اعلام شده بود. با این حال، دفتر دادستانی ملی مبارزه با دوپینگ ایتالیا پس از ارائه آنچه «مدارک قاطع» توصیف شد، اجازه حضور در مسابقات را به او داد.

بر اساس اسناد ارائه‌شده، که روزنامه «دیلی میل» به آن اشاره کرده، مادر این ورزشکار، هرلیند کارگروبر، از ژوئن 2025 تحت درمان هورمونی مداوم برای سرطان سینه قرار دارد و داروی «لتروزول» مصرف می‌کند. باسلر توضیح داد که از مصرف روزانه این دارو توسط مادرش اطلاعی نداشته و پس از بازگشت از رقابت‌های جهانی بیاتلون در جمهوری چک، هنگام حضور در خانه با او غذا خورده، از جمله نوتلا را با یک قاشق مشترک مصرف کرده است، امری که به گفته تیم دفاعی‌اش باعث انتقال ناخواسته آثار این ماده ممنوعه شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد میزان ماده کشف‌شده در نمونه ادرار او پایین بوده و باسلر در دسامبر 2025 نیز آزمایش دوپینگ منفی داشته است. همین موضوع موضع او را نزد کمیته تقویت کرد و به او «اصل تردید به نفع ورزشکار» را اعطا کرد تا اجازه حضور در رقابت‌ها را دریافت کند.

باسلر پس از این تصمیم ابراز آسودگی کرد و در بیانیه‌ای که از سوی فدراسیون ورزش‌های زمستانی ایتالیا منتشر شد، اعلام کرد روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشته است. او تأکید کرد همواره به حسن نیت خود اطمینان داشته و از وکیلش، فدراسیون، خانواده و دوستانش تشکر کرد و افزود اکنون می‌تواند با تمرکز 100% روی رقابت‌های بیاتلون متمرکز شود.

از سوی دیگر، فلاویو رودا، رئیس فدراسیون ورزش‌های زمستانی ایتالیا، از نتیجه تجدیدنظر که به بازگشت این ورزشکار به تیم انجامید استقبال کرد. با این حال، لغو تعلیق فعلاً موقت است و تنها برای اجازه حضور او در المپیک میلان صادر شده است. آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ هنوز واکنش رسمی نشان نداده و این بدان معناست که پس از پایان بازی‌ها ممکن است پرونده وارد مراحل جدیدی شود و حتی احتمال اعمال محرومیتی طولانی‌تر پس از تکمیل روند رسیدگی وجود دارد.

تازه‌ترین اخبار ورزشی ایران و جهان دراپلیکیشن ورزش سه
دانلود
8اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

دیدگاه‌ها

لطفا قبل از ارسال دیدگاه خود، حتماقوانین و مقرراترا مطالعه فرمایید.
لطفا منتظر بمانید...

آخرین اخبار