کد: 235048906 فروردين 1405 ساعت 00:0362.1K بازدید

دیگر نوبت خانواده باهویی است

مهاجم جنجالی پرسپولیس مربی شد

نبیل باهویی، مهاجم سوئدی سابق پرسپولیس که در ۳۵ سالگی با فوتبال خداحافظی کرد دوران فوتبالی جالب و عجیبی را پشت سر گذاشته است.
 مهاجم جنجالی پرسپولیس مربی شد

به گزارش ورزش سه، نبیل باهویی، نامی که برای هواداران فوتبال در ایران با حواشی نقل‌وانتقالاتی و حضور در جمع سرخ‌پوشان پایتخت تداعی می‌شود، تصمیم گرفت در ۳۵ سالگی به دوران حرفه‌ای خود پایان دهد. مهاجمی که حضورش در پرسپولیس یکی از پربحث‌ترین انتقالات سال‌های اخیر بود و حتی باعث بروز اختلافاتی بین کادر فنی و مدیریت وقت باشگاه شد، کفش‌هایش را آویخت تا فصلی نو در زندگی ورزشی خود آغاز کند. باهویی که در دوران حضورش در ایران نتوانست انتظارات سخت‌گیرانه هواداران ارتش سرخ را به طور کامل برآورده کند، همواره از اتمسفر فوتبال ایران به عنوان یک تجربه خاص یاد کرده است.

این ستاره سابق تیم ملی سوئد که سابقه پوشیدن پیراهن تیم‌های مطرحی چون آیک سولنا، هامبورگ، گراس‌هاپرز و الاهلی را در کارنامه دارد، با وجود داشتن پیشنهادهایی از باشگاه‌های سوئدی و حتی لیگ‌های تایلند و مراکش، ترجیح داد به خاطر خانواده‌اش از فوتبال حرفه‌ای خداحافظی کند. او در گفتگویی صریح با «اسپورت بلادت» تایید کرد: «گرفت این تصمیم بسیار سخت بود، اما در نهایت وزن خانواده بر هر چیز دیگری غلبه کرد. حالا وقت آن است که زمان بیشتری را در کنار آن‌ها بگذرانم.»

2436063

باهویی که در دوران اوج خود ۸ بار پیراهن تیم ملی بزرگسالان سوئد را بر تن کرده و با آیک سولنا به مقام قهرمانی لیگ این کشور رسیده است، حالا به خانه اول خود یعنی باشگاه بروماپویکارنا (BP) بازگشته تا در نقشی جدید ظاهر شود. او که سابقه به ثمر رساندن اولین گل تاریخ ورزشگاه فرندز آرنا را در کارنامه دارد، حالا به عنوان مربی انتقالی (Transition Coach) در آکادمی مشهور BP فعالیت می‌کند و تجربیات گران‌بهای خود را در اختیار استعدادهای زیر ۱۷ و ۱۹ سال قرار می‌دهد. نبیل درباره این چالش جدید می‌گوید: «هدف من فعلاً یادگیری است. می‌خواهم از پایه درک کنم که مربیگری چیست. عجله‌ای برای نشستن روی نیمکت تیم‌های بزرگسال ندارم و می‌خواهم این مسیر را درست و اصولی طی کنم.»

نکته جالب در مورد باهویی، تعهد اجتماعی او به محله‌های حاشیه‌نشین و جوانان است. او که خود از دل همین مناطق رشد کرده، به تیم دسته دومی فیتیا پیوسته تا به نوعی به جامعه خود ادای دین کند. او معتقد است با توجه به شرایط فعلی حومه‌های شهر، حضور چهره‌های باسابقه در این مناطق می‌تواند الهام‌بخش جوانان باشد. باهویی که زیر نظر وادیم ایوتوشنکو، اسطوره باشگاه آیک، در این تیم فعالیت می‌کند، قصد دارد با استفاده از اعتبار خود، شور و اشتیاق را به فوتبال محلی بازگرداند.

2436064

وقتی از نبیل درباره بهترین خاطرات دوران بازی‌اش سوال می‌شود، او با افتخار از بازی در تیم ملی سوئد و تقابل با روسیه در فرندز آرنا و همچنین بازی در استادیوم ولودروم مقابل فرانسه یاد می‌کند. اما بخش بزرگی از قلب او همچنان متعلق به هواداران آیک است. او می‌گوید: «بردن جام قهرمانی فوق‌العاده بود، اما حسی که از حمایت هواداران می‌گرفتم، به ویژه در دربی‌های استکهلم، چیزی است که کلمات از توصیف آن عاجزند.»

نبیل باهویی با رکورد ۱۸۱ بازی برای آیک سولنا و ثبت ۶۷ گل و ۳۷ پاس گل، یکی از چهره‌های ماندگار فوتبال سوئد باقی خواهد ماند. اگرچه دوران حضور او در پرسپولیس با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بود و آن‌طور که باید و شاید در ایران خوش ندرخشید. 

2436065

تازه‌ترین اخبار ورزشی ایران و جهان دراپلیکیشن ورزش سه
دانلود
48اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

آخرین اخبار