کد: 236081524 اردیبهشت 1405 ساعت 11:4632.3K بازدید

مرد آرام صعود اوسنابروک

چهره مورد علاقه فوتبال ایران در اوج موفقیت

فریدون زندی پس از طی کردن مسیری جذاب در زمان بازیگری‌اش، حالا در قامت یک مربی جوان به افتخاری ارزشمند در فوتبال آلمان دست پیدا کرده است.
چهره مورد علاقه فوتبال ایران در اوج موفقیت

به گزارش ورزش سه، سال‌ها قبل، وقتی پسر دورگه آرام و خوشتیپ فوتبال آلمان با پیراهن شماره ۱۰ کایزرسلاترن، موهای طلایی و استایل متفاوتش به تیم ملی ایران آمد، کمتر کسی فکر می‌کرد روزی دوباره نامش در فوتبال آلمان سر زبان‌ها بیفتد؛ این بار نه به‌عنوان هافبک چپ پا و تکنیکی، بلکه به ‌عنوان مربی موفقی که روی نیمکت یک تیم قدیمی آلمانی جشن صعود به دسته بالاتر را گرفته است.

فریدون زندی، ستاره محبوب نسل میانه فوتبال ایران در قامت یکی از اعضای کادرفنی اوسنابروک، سهم مهمی در بازگشت این تیم به بوندس‌لیگای دو داشته؛ تیمی که در این فصل با حضور فریدون و البته دانیال داوری، گلر ایرانی- آلمانی سابق تیم ملی به عنوان مربی گلرها، رنگ‌ و بوی ایرانی پیدا کرده بود.

زندی در روزهایی به فوتبال ایران آمد که حضور بازیکنان دو رگه اتفاقی خاص و عجیب در میان فوتبال‌دوستان ایران محسوب می‌شد. بازیکنی متولد آلمان با پدری ایرانی و مادری آلمانی که سال ۲۰۰۵ تصمیم گرفت پیراهن ایران را بپوشد.

2450624

او محصول فوتبال آلمان بود؛ بازیکنی که در تیم‌هایی مثل فرایبورگ و کایزرسلاترن و بالاترین سطح فوتبال آلمان درخشیده و فضای حرفه‌ای فوتبال اروپا را لمس کرده بود.

آن زمان حضور او در تیم ملی موج بزرگی به راه انداخت. هافبکی تکنیکی، چپ‌پا، خوش‌قیافه و تربیت‌شده فوتبال آلمان که سابقه بازی در بوندس‌لیگا با پیراهن کایزرسلاترن و فرایبورگ را داشت و خیلی‌ها تصور می‌کردند قرار است ستاره نسل جدید فوتبال ایران شود.
زندی در جام جهانی ۲۰۰۶ هم برای ایران بازی کرد و در مجموع ۲۹ بازی ملی انجام داد. بعدتر به فوتبال ایران آمد، برای استیل‌آذین و استقلال بازی کرد، مدتی در قبرس و قطر هم حضور داشت و در نهایت دوران بازی‌اش را به پایان رساند. با این حال او همیشه در فوتبال ایران صاحب محبوبیت و وجاهتی ویژه بود.

از سن‌پائولی تا درسدن؛ ساختن آرام یک مسیر حرفه‌ای
زندی بعد از پایان فوتبالش سراغ مربیگری رفت. او در سال ۲۰۱۸ مدرک مربیگری یوفا A را گرفت و بعد در فوتبال آلمان مشغول کار شد.
چهار سال در تیم دوم سن‌پائولی به عنوان دستیار فعالیت کرد؛ باشگاهی که به ساخت مربیان جوان شهرت دارد. جالب اینکه همان زمان با تیمو شولتس، سرمربی فعلی اوسنابروک همکاری نزدیکی داشت. حتی قبل‌تر هم زمانی که شولتس هدایت تیم زیر ۱۷ سال سن‌پائولی را برعهده داشت، زندی در کنار او دوره کارآموزی و همکاری را پشت سر گذاشته بود.

2450625

زندی سپس بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ دستیار دینامو درسدن شد؛ یکی از تیم‌های سنتی فوتبال آلمان. او حتی در مقطعی به شکل موقت هدایت این تیم را هم برعهده گرفت. بعد از آن هم تجربه سرمربیگری تیم زیر ۱۹ سال لوسیل قطر را به دست آورد تا رزومه‌اش آرام‌آرام کامل‌تر شود.
این دقیقا همان چیزی است که در فوتبال اروپا اهمیت دارد؛ ساختن تدریجی اعتبار، بدون میان‌بر و اتکا به شهرت دوران بازی.

روزی که اوسنابروک سراغ فریدون رفت
باشگاه اوسنابروک تابستان ۲۰۲۵ رسما خبر اضافه شدن فریدون زندی به کادرفنی تیم را اعلام کرد. در بیانیه رسمی باشگاه، نکات جالبی درباره جایگاه او نوشته شده بود.
اوسنابروک اعلام کرد زندی به عنوان دستیار جدید تیمو شولتس به کادر فنی اضافه شده و تجربه بالای او در فوتبال آلمان و همچنین سابقه بین‌المللی‌اش یکی از دلایل اصلی این انتخاب بوده است.

2450638

جو اینوکس، مدیر فوتبال باشگاه در همان زمان گفته بود: «ما بعد از حضور تیمو شولتس زمان گذاشتیم تا بررسی کنیم چگونه می‌توانیم کادرفنی‌مان را تقویت کنیم. بعد از مذاکرات با فریدون زندی مطمئن شدیم او دقیقا همان فردی است که می‌تواند به پروژه ما کمک کند.»
خود شولتس هم درباره او گفته بود: «فریدون را از دوران همکاری‌مان در هامبورگ می‌شناسم. از نظر فنی و شخصیتی می‌تواند کمک بزرگی به تیم باشد.» 

و شاید مهم‌تر از همه، خود زندی بود که با اشتیاق از این پروژه حرف زده بود: «صحبت‌ها با شولتس و مدیران باشگاه فوق‌العاده بود. واقعا برای این چالش هیجان دارم و می‌خواهم هرچه دارم برای موفقیت تیم بگذارم.»
حالا و پس از گذر زمان، مشخص شده این انتخاب چقدر درست بوده است.

2450628

پروژه صعود؛ اوسنابروک دوباره زنده شد
اوسنابروک این فصل یکی از تیم‌های منظم و باثبات فوتبال آلمان بود. تیمی که بعد از سقوط، خیلی سریع خودش را بازسازی کرد و یک هفته زودتر از پایان لیگ، دوباره به سطح دوم فوتبال آلمان برگشت.

در این پروژه، حضور فریدون زندی در کادرفنی یک اتفاق ویژه و جذاب برای ایرانی‌ها هم محسوب می‌شد. جالب اینکه رسانه‌های آلمانی از نقش زندی در ارتباط نزدیک با بازیکنان، فضای روانی تیم و حتی طراحی تمرینات صحبت کرده‌اند؛ یک مربی آرام، کم‌حرف و حرفه‌ای که متناسب با فرهنگ فوتبال آلمان در حال پیشرفت است.

2450627

در کنار او، دانیال داوری هم به عنوان مربی گلرها در کادرفنی اوسنابروک هم حضور داشت؛ دروازه‌بانی که سال‌ها قبل مثل زندی به تیم ملی ایران دعوت شد و حالا و در قامت مربی، بخشی از این صعود مهم در فوتبال آلمان شده است.

زندی حالا سال‌ها پس از آن همه هیاهو، یک بار دیگر در فوتبال آلمان خودش را پیدا کرده؛ دور از جنجال و وسط یک پروژه واقعی فوتبال و این، احتمالا شروع فصل دوم زندگی فریدون خواهد بود.

تازه‌ترین اخبار ورزشی ایران و جهان دراپلیکیشن ورزش سه
دانلود
55اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

آخرین اخبار