
به گزارش "ورزش سه"، مورات یاکین، سرمربی تیم ملی سوئیس، گفت که تیمش با صبر و حوصله عمل کرد و با بهرهگیری از تعویضهای درست در زمان مناسب، موفق شد روز سهشنبه در ضربات پنالتی از سد کلمبیا بگذرد و به مرحله یکچهارم نهایی جام جهانی فوتبال راه یابد.
در ضربات پنالتی، زمانی که گرگور کوبل، دروازهبان سوئیس، ضربه کوچو هرناندز را مهار کرد و پیش از آن نیز تلاش داوینسون سانچز، بازیکن کلمبیایی، به تیرک دروازه برخورد کرده بود، ورق به نفع سوئیس برگشت.

سپس روبن وارگاس، بازیکن تعویضی، پنالتی سرنوشتساز سوئیس را به گل تبدیل کرد تا تیمش پس از تساوی بدون گل در پایان وقتهای قانونی و اضافه، با نتیجه ۴ بر ۳ از سد کلمبیا بگذرد.
وارگاس یکی از چندین تعویضی بود که یاکین انجام داد؛ از جمله ورود سدریک ایتن، مهاجم تیم، چند دقیقه پیش از او و همچنین زکی عمدونی که کمی بعد به زمین آمد و خط حمله سوئیس را پس از دقیقه ۸۷ جان تازهای بخشید.
یاکین در این باره گفت: «در ابتدا کار دشوار بود، اما ما مقاومت کردیم و ذهنیت فوقالعادهای از خود نشان دادیم. سپس بازیکنان مناسب را در لحظه مناسب به میدان فرستادم.»
وارگاس که در وقتهای تلفشده نیمه دوم وارد زمین شده بود، کمی بعد آرامش خود را حفظ کرد تا تیمش را برای اولین بار از سال ۱۹۵۴ به مرحله یکچهارم نهایی جام جهانی برساند. همتیمی او، عمدونی، نیز پیش از آن با خونسردی ضربه پنالتی خود را به گل تبدیل کرده بود.
یاکین گفت: «واقعاً تماشای زدن آن ضربه محکم توسط وارگاس شگفتانگیز بود. احساس آرامش و خوشحالی زیادی داشتم. این یک لحظه تاریخی است. ما بهترین دستاورد تاریخ تیم ملی سوئیس را رقم زدیم، اما این مسیر همچنان ادامه دارد.»

یاکین حتی پیش از بازی نیز مجبور به تغییر ترکیب شده بود؛ چرا که یوهان مانزامبی، هافبک تیم، به دلیل مصدومیت در تمرینات روز دوشنبه از ترکیب کنار گذاشته شد.
یاکین گفت که آردون یاشاری، جایگزین او، وظیفهاش را به بهترین نحو انجام داد. یاکین افزود: «هر تصمیم کوچک مهم بود. هر تکه از این پازل در جای درست خود قرار گرفت. غیبت یوهان ضربه سختی بود، اما ما به عنوان یک تیم عملکرد خوبی داشتیم. میدانستیم که این یک بازی تاریخی است؛ صعود به جمع ۱۶ تیم و فرصت رسیدن به یکچهارم نهایی اتفاقی نیست که هر روز رخ دهد. ما در حال خو گرفتن به شرایط هستیم و باید کمکم آنچه رخ داده را درک کنیم. پیروزی باورنکردنیای بود. باید بسیار صبور میبودیم، اما امروز نمایش درخشانی ارائه دادیم و به همین دلیل از بازیکنان تیمم بسیار راضی هستم.»
وارگاس که تیمش در مرحله یکچهارم نهایی یورو ۲۰۲۴ در ضربات پنالتی مغلوب انگلیس شده بود، گفت که هیچ استرسی نداشته است. او گفت: «باید به خودم ایمان میداشتم. احساس اعتماد به نفس بالایی داشتم و کاملاً آرام بودم. زدن آن پنالتی سرنوشتساز حس فوقالعادهای داشت.»

گرانیت ژاکا، کاپیتان تیم ملی سوئیس، به شبکه «SRF» گفت: «به نظر من، این نسل فعلی ما، نسل ویژهای است. امیدواریم که روزی نسل دیگری مانند آن را ببینیم، اما ما مدت زیادی برای داشتن چنین گروهی صبر کردیم.»
سوئیس در بازی بعدی خود به مصاف آرژانتین خواهد رفت که در روز سهشنبه پس از یک بازگشت تماشایی، موفق شد مصر را ۳ بر ۲ شکست دهد.