عقیلی: کاش مهدی جام قهرمانی را بالای سر ببرد
طارمی برای مهار یامال تمرین کرده بود
اسطوره سپاهان میگوید که فدراسیون باید تیمها را مجبور به تشکیل تیم دوم کند تا استعدادهایی مانند یامال کشف شوند.

به گزارش "ورزش سه"، هادی عقیلی، بازیکن سابق سپاهان و تیم ملی، در گفتوگویی با یک برنامه اینترنتی درخصوص دیدار نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا میان اینتر و بارسلونا و عملکرد مهدی طارمی گفت: بازی را تماشا کردم؛ واقعاً فوقالعاده بود، یک مسابقه بسیار زیبا و تماشایی. در برخی لحظات، خوابم میگرفت، اما گزارشگر با حرفهایش باعث میشد خواب از سرم بپرد و دوباره با دقت به بازی نگاه کنم. ناگهان میدیدم موقعیتی خطرناک شکل گرفته و فکر میکردم گل شده است، ولی میفهمیدم دروازهبان تیم اینتر، که واقعاً در این بازی درخشان ظاهر شد، موفق به مهار توپ شده است.
وی گفت: بعد از سالها، یعنی از زمانی که آقایان علی دایی، کریم باقری، وحید هاشمیان، مهدی مهدویکیا و جواد نکونام در فوتبال اروپا حضور داشتند و حتی آقای دایی تا فینال جام باشگاههای اروپا پیش رفت، حالا دوباره شاهد حضور یک بازیکن ایرانی در فینال لیگ قهرمانان اروپا هستیم. این اتفاق، بسیار مهم و قابل توجه است؛ بهویژه اینکه این بازیکن در مسیر رسیدن تیمش به فینال مؤثر و تأثیرگذار ظاهر شد. در بازی نیمهنهایی، پس از ورودش به زمین، بارها در تخریب بیلدآپ بارسلونا نقش مؤثری ایفا کرد؛ چه با دوندگیاش، چه با حفظ توپهایش. بسیار خوشحالیم برای او و امیدواریم موفقتر از این هم باشد و اتفاقات بزرگتری را تجربه کند.
او ادامه داد: در خصوص مهار کردن یامال باید بگویم، وقتی اروپاییها یک بازیکن جوان را شناسایی میکنند، او را مستقیماً به تیم بزرگسالان میفرستند. من در کشورهای اطراف ایران، از جمله قطر بازی کردهام. در قطر یا امارات، چیزی بهنام لیگ امید وجود ندارد. در آنجا، همه باشگاهها تیم "B" دارند. مثلاً اگر روز شنبه یا یکشنبه تیم العربی با القطر بازی دارد، روز بعدش تیم "B" همان باشگاهها بازی میکند. این تیمهای "B" ترکیبی از بازیکنان خارجی، بومی و محصول آکادمی همان باشگاه هستند. داشتن این تیمهای دوم، برای باشگاهها اجباری شده است. حتی بازیهای تیمهای "B" نیز فیلمبرداری میشود. گرچه سطح فیلمبرداری حرفهای نیست، اما ثبت و ضبط بازیها انجام میشود و این مسابقات جریان دارند. بررسی و تحقیق درباره این سیستم کار پیچیدهای نیست.
عقیلی اضافه کرد: ای کاش فدراسیون فوتبال ایران به این موضوعات توجه کرده و باشگاهها را ملزم به داشتن تیم "B" کنند؛ تیمهایی که استعدادهایی مانند یامال از دل آنها شکوفا میشوند. ما در فوتبال ایران نیز چنین استعدادهایی را داریم، اما متأسفانه بسیاری از آنها پس از مدتی حذف میشوند و فراموش میگردند. کافی است خودمان را جای یامال بگذاریم؛ کسی که در ۱۷ سالگی با چنین پختگیای بازی میکند. واقعاً مهار کردن او کار بسیار دشواری بود.

او اظهار داشت: اما درباره مهار یامال توسط مهدی طارمی باید گفت، برخی بازیکنان هستند که صرفاً با پرسینگ روی مدافعان، وظیفه خود را بهخوبی انجام میدهند. در فوتبال امروز دنیا، اگر یک مهاجم توانایی انجام پرسینگ نداشته باشد، این مسئله یک ضعف محسوب میشود. خود یامال را ببینید که چگونه پرس میکند. حالا اگر بازیکنی در بازپسگیری توپ یا همان "کانترپرس" مشارکت نداشته باشد، بهسادگی از چرخه فوتبال حذف میشود. مهدی طارمی دقیقاً این نقش را بهخوبی ایفا میکند و قطعاً برای مهار یامال برنامه و تمرین داشته است. سیمونه اینزاگی، سرمربی تیم اینتر که از مربیان طراز اول دنیاست، بهخوبی این موضوع را درک کرده بود و به همین دلیل در دقایقی خاص از بازی، طارمی را به زمین فرستاد.
بازیکن سابق تیم ملی گفت: در مورد فینال باید بگویم شخصاً تیم اینتر را بیشتر دوست دارم. با این حال، لوئیس انریکه، سرمربی پاریسنژرمن، برای من در حد پپ گواردیولا ارزشمند است. این مربیان در دنیای متفاوتی سیر میکنند. تیمی که بتواند آرسنال را در خانه خودش، که با سبک بازی تند و تهاجمیاش شناخته میشود، مهار کند، تیمی فوقالعاده است. آرسنال حتی اوت دستیاش را با سرعت میاندازد! پاریسنژرمن توانست سرعت بازی آرسنال را کنترل کند و بدون ترس از عقب زمین با پاسهای کوتاه، بازی را مدیریت کند.
عقیلی در پایان گفت: پاریسیها آنقدر خوب کار کرده بودند که بهخوبی نقاط ضعف آرسنال را میشناختند. حتی در زمین خودشان هم موقعیتهای زیادی خلق کردند و میتوانستند گلهای بیشتری بزنند. انریکه مربی فوقالعادهای است. برای من واقعاً انتخاب تیم قهرمان سخت است، اما همچنان به اینتر علاقه دارم. فراموش نکنیم علی دایی در فینال لیگ قهرمانان اروپا مقابل منچستریونایتد به میدان نرفت. امیدواریم مهدی طارمی بتواند در فینال بازی کند و این تجربه ارزشمند را با قهرمانی جشن بگیرد.