به گزارش "ورزش سه"، تا به حال سابقه نداشته که تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران بتوانند به صورت همزمان عنوان قهرمانی جهان را در یک سال جشن بگیرند؛ اتفاقی که اگر اتفاق عجیب و غریبی رخ ندهد، یکشنبه شب در زاگرب کرواسی رخ خواهد داد.
تیم ملی کشتی آزاد با دو طلا، دو نقره و سه برنز بالاتر از آمریکا جشن قهرمانی گرفت، اما فرنگی کاران در چهار وزن اول استارتی طوفانی داشتند و دو طلا و یک نقره گرفتند و با توجه به یک عنوان پنجمی در 77 کیلو در مجموع 80 امتیاز کسب کردند.
ایران حالا فاصله اش با تیم دوم در بخش تیمی که گرجستان محسوب می شود را به 35 امتیاز افزایش داده و با توجه به اینکه در سه وزن دوم هم یک فینالیست یعنی هادی ساروی را خواهد داشت، حداقل 20 امتیاز دیگر از وزن 97 کیلوگرم خواهد گرفت. دانیال سهرابی هم که با اتفاقات عجیبی نتوانست به نیمه نهایی برسد، شانس راهیابی به رده بندی و گرفتن مدال برنز را دارد. او در صورت راهیابی به دیدار رده بندی حداقل 10 امتیاز تیمی برای ایران کسب می کند.
بدین ترتیب می توان پیش بینی کرد که حداقل امتیازات تیم ملی کشتی فرنگی ایران در پایان هفت وزن 110 امتیاز خواهد بود و همین می تواند تضمین کننده قهرمانی باشد؛ مگر اینکه در سه وزن آخر اتفاقات عجیبی رخ دهد و فرنگی کاران ایرانی کاملا ناکام باشند. از ظهر شنبه هم سه فرنگی کار ایران در سه وزن آخر روی تشک می روند: محمدمهدی کشتکار(63 کیلو)، سعید اسماعیلی(67 کیلو) و علیرضا مهمدی(87 کیلو).
سعید اسماعیلی با اینکه تا به حال در قهرمانی جهان شرکت نکرده، اما قهرمان المپیک محسوب می شود و شانس اول قهرمانی در زاگرب است. از سوی دیگر علیرضا مهمدی هم نایب قهرمان المپیک پاریس بوده و می تواند یکی از مدال آوران ایران در زاگرب باشد. محمدمهدی کشتکار نیز اگر مثل دیگر فرنگی کاران ایرانی آماده نشان دهد، برای کسب مدال کم شانس نیست.
با این وضعیت باید از همین حالا تدارکات کسب عنوان قهرمانی برای تیم ملی کشتی فرنگی را بعد از 11 سال فراهم کرد. آخرین بار تیم ملی کشتی فرنگی با هدایت احد پازاج در سال 2014 در بخش تیمی قهرمان شد. این قهرمانی که اولین و آخرین قهرمانی فرنگی کاران ایران در مسابقات جهانی بوده، با ترکیبی پرستاره و کسب طلا از سوی حمید سوریان، نقره از سوی امید نوروزی و دو برنز توسط افشین بیابانگرد و قاسم رضایی به دست آمد و حالا بعد از 11 سال با مدال هایی به مراتب بیشتر احتمالا در زاگرب تکرار خواهد شد.
البته که از نظر مرغوبیت مدال ها با افزایش اوزان می توان به عملکرد درخشان تیم ملی کشتی فرنگی در سال 2021 با هدایت محمد بنا هم اشاره کرد که ایران با وجود کسب 4 مدال طلا و 2 برنز با فاصله ای کم پایین تر از روسیه قرار گرفت و نایب قهرمان جهان شد.
حالا تیم حسن رنگرز می تواند هم از نظر مدالی و هم از نظر امتیازی رکورد بزند و بعد از 11 سال ایران را صاحب جام در مسابقات جهانی کشتی فرنگی کند. ضمن اینکه تکرار قهرمانی کشتی آزاد به فاصله چند روز در کشتی فرنگی، ایران را به پادشاه کشتی دنیا در سال 2025 تبدیل خواهد کرد.
امتیازات تیم های برتر در پایان چهار وزن اول:
۱- ایران ۸۰ امتیاز
۲- گرجستان ۴۵
۳- ژاپن ۳۵
۴- مجارستان ۳۵
۵- ارمنستان ۲۵