کد: 216649015 مهر 1404 ساعت 00:404.1K بازدید

سرنوشت تونی پارکر را یک عکس عوض کرد

رقابت نیابتی مایکل جوردن و زین‌الدین زیدان !

ستاره بزرگ بسکتبال فرانسه امروز پدرش را از دست داد. پدری که گفته بود تونی پارکر فوتبال را دوست داشت ولی بعد از دیدار با مایکل جردن تصمیم گرفت بسکتبالیست شود.
رقابت نیابتی مایکل جوردن و زین‌الدین زیدان !

به گزارش ورزش سه، امروز تونی پارکر سینیور درگذشت، پدر ستاره بزرگ بسکتبال فرانسه که برای فوتبالی‌های فرانسه هم شناخته شده است. به خاطر یک نقل قول جالب که از خاطره فوتبالدوستان در آن کشور پاک نمی‌شود:" یک روز پسرم را به رختکن شیکاگو بولز بردم و او مایکل جردن را دید. اگر اول زیدان را دیده بود حتما فوتبالیست می‌شد و نه بسکتبالیست".

تونی پارکر سینیور، پدر ستاره بزرگ بسکتبال فرانسه، در سن ۷۰ سالگی درگذشت. او که خود از بسکتبالیست‌های حرفه‌ای سابق بود، نه‌تنها الهام‌بخش پسرش در مسیر تبدیل شدن به یکی از بهترین بازیکنان تاریخ بسکتبال فرانسه شد، بلکه نقشی حیاتی در شکل‌گیری سرنوشت او ایفا کرد.

آخرین حضور عمومی پدر و پسر به ۲۸ سپتامبر بازمی‌گردد، زمانی که تونی پارکر پدر در کنار پسرش در سالن آستروبال شهر ویلوربان دیدار تیم اسول مقابل نانسی را تماشا کرد. تنها ۴۸ ساعت پیش از مرگش، او روی سکوهای ورزشگاه نشسته بود تا مسابقه اسول ــ تیمی که پسرش مالک آن است ــ را در لیگ اروپا دنبال کند. اما شامگاه یکشنبه، درست ده روز مانده به تولد ۷۱ سالگی‌اش، تونی پارکر جونیور جسد پدرش را در خانه‌ او در حوالی لیون پیدا کرد. بنا بر بیانیه رسمی، مرگ او «ناگهانی و غیرمنتظره» بوده و دادستانی لیون دستور کالبدشکافی داده است.

2244909

تونی پارکر سینیور متولد شیکاگو بود و سال‌ها در اروپا، از جمله در هلند، بلژیک و فرانسه بسکتبال بازی کرد. او بود که مسیر زندگی پسرش را تغییر داد. در سال ۱۹۹۵، زمانی که تونی پارکر فقط ۱۳ سال داشت، پدرش او را به زادگاه خود، شیکاگو، برد و به لطف ارتباطاتش با باشگاه بولز، او و دو برادرش را به رختکن برد ت مایکل جردن افسانه‌ای را از نزدیک ببینند. پارکر پدر بعدها در گفت‌وگویی با لبخند تعریف کرد: "تونی اول فوتبال بازی می‌کرد، اما وقتی با جردن عکس گرفت، به من گفت: پدر، من می‌خواهم بسکتبالیست شوم و به NBA برسم." او سپس جمله‌ای گفت که تا امروز به خاطر آن در ذهن فوتبالی‌های فرانسه زنده است: "اگر آن روز به‌جای جردن، زیدان را دیده بود، شاید فوتبالیست می‌شد!"

سرنوشت اما مسیر دیگری برای پسرش رقم زد. تونی پارکر که در بلژیک از پدری آمریکایی و مادری هلندی متولد شده بود، به لطف حرفه پدرش به فرانسه آمد؛ زیرا در آن زمان فدراسیون بلژیک قانونی تصویب کرده بود که هر باشگاه فقط مجاز به جذب یک بازیکن خارجی است، و همین باعث شد خانواده پارکر به فرانسه نقل مکان کنند. پارکر سینیور بعدها گفته بود: "اگر آن قانون نبود، تونی امروز شاید یک فوتبالیست بلژیکی در بروژ بود، نه ستاره بسکتبال فرانسه."

پدر تونی، هرچند هرگز در لیگ دسته اول فرانسه بازی نکرد، اما حضوری پررنگ در تیم‌های محلی داشت و الهام‌بخش پسرش بود. او در دهه ۸۰ در تیم‌هایی مانند دنَن، گراولین، دیپ و فِکامپ بازی کرد؛ جایی که تونی کوچک نخستین گام‌هایش را در بسکتبال برداشت.

2244910

پارکر سینیور همواره با افتخار از پسرش یاد می‌کرد و می‌گفت: "تونی یک بیزنس‌من، یک سوپراستار و یک حرفه‌ای واقعی است. او زودتر از سنش پخته شد، چون شرایط زندگی‌مان او را مجبور کرد زود رهبر شود. من تعجب نمی‌کنم، چون او پسر من است و می‌دانم چه در وجودش دارد."

او تا آخر عمر در انگشتش حلقه قهرمانی NBA را که پسرش به او هدیه داده بود، به نشانه عشق و افتخار می‌پوشید. خانواده پارکر در بیانیه‌ای نوشتند: "تونی پارکر سینیور با عشق، قدرت و انسانیتش الهام‌بخش همه ما بود. او میراثی از شور، اراده و ارزش‌های انسانی به جا گذاشت که از پسرش یک اسطوره ساخت." تونی پارکر جونیور نیز در واکنش به درگذشت پدرش نوشت: "او پدرم بود، مربی‌ام، و تکیه‌گاه زندگی‌ام. رفتنش خلأیی عظیم در قلبم باقی گذاشت."

تازه‌ترین اخبار ورزشی ایران و جهان دراپلیکیشن ورزش سه
دانلود
4اشتراک گذاریگزارش خطا

دیدگاه‌ها

لطفا قبل از ارسال دیدگاه خود، حتماقوانین و مقرراترا مطالعه فرمایید.
لطفا منتظر بمانید...

آخرین اخبار

رقابت نیابتی مایکل جوردن و زین‌الدین زیدان ! | ورزش سه