کد: 216870225 مهر 1404 ساعت 12:4829.6K بازدید

قبل از انتقاد لاین آپ تیم ملی را چک کنید

این نامردی در حق علیرضا جهانبخش است!

در یک گفتگوی صریح و بی‌پرده، سعید عزت‌اللهی بعد از نخستین تجربه کاپیتانی به سوالات در مورد منتقدین تیم‌ملی پاسخ می‌دهد.
این نامردی در حق علیرضا جهانبخش است!

به گزارش ورزش سه، سعید عزت‌اللهی حالا به چهره‌ای باتجربه در ترکیب تیم ملی تبدیل شده است؛ بازیکنی که بیش از یک دهه است پیراهن ایران را بر تن می‌کند و در ۲۸ سالگی، دو جام جهانی و چند تورنمنت مهم آسیایی را پشت سر گذاشته است. او در آخرین فیفادی مقابل تانزانیا برای اولین‌بار بازوبند کاپیتانی را بست و در کنار تجربه‌ای خاص، مسئولیت سنگینی را هم پذیرفت.

در گفت‌وگویی صریح با ورزش سه، عزت‌اللهی درباره حس کاپیتانی، ارزیابی‌اش از دو دیدار تدارکاتی برابر تانزانیا و روسیه، واکنش به موج انتقادات اخیر، مسئله جوان‌گرایی در تیم ملی و همچنین وضعیت آماده‌سازی تیم برای جام جهانی آینده صحبت کرده است؛ گفت‌وگویی که تصویری روشن از ذهنیت یکی از با ثبات‌ترین چهره‌های نسل فعلی فوتبال ایران به‌دست می‌دهد.

گزیده گفته‌های سعید عزت‌اللهی:

* بازوبند تیم ملی برایم تحقق رؤیای کودکی بود؛ وقتی آن را بستم، حس کردم انرژی عجیبی در تمام وجودم جریان دارد.

* شجاع خلیل‌زاده با بزرگواری بازوبند را به من داد و باعث شد یکی از خاص‌ترین شب‌های فوتبالی‌ام رقم بخورد.

* بدون انتقاد هیچ تیمی پیشرفت نمیکند، من دوست دارم نقدها را بخوانم. 

* درباره علیرضا جهانبخش بی‌انصافی می‌شود؛ او سال‌ها برای فوتبال ایران زحمت کشیده و هنوز می‌تواند مؤثر باشد.

* ما همان تیمی هستیم که ژاپن را شکست دادیم.

* دوست دارم با تیمهای بزرگ بازی کنیم، حتی اگر ببازیم. 

* در فوتبال دنیا بازیکن ۲۸ ساله در اوج پختگی قرار دارد؛ متأسفانه بعضی حتی از سن واقعی ما خبر ندارند.

* بازیکنان کره و ژاپن در ۲۰ سالگی سی بازی بین‌المللی خیلی خوب دارند، ما نه.

* با بازگشت سردار و قایدی و قلی‌زاده قدرتمندتر خواهیم شد. 

* اگر تمرکزمان را روی کار خودمان بگذاریم، هیچ چیز غیرممکن نیست و می‌توانیم از گروه‌مان در جام جهانی صعود کنیم.

2248702

این مصاحبه را بخوانید:

۱- سلام، اول درباره بازی با تانزانیا و حس کاپیتانی که برای نخستین‌بار تجربه کردی صحبت کن.
پاسخ:قطعاً برای من حس فوق‌العاده‌ای بود. به‌نظر من، تمام فوتبالیست‌های دنیا از دوران کودکی با عشق به فوتبال بزرگ می‌شوند و رویای‌شان این است که روزی پیراهن تیم ملی کشورشان را بر تن کنند. بعد از آن، بالاترین افتخار ممکن این است که بازوبند کاپیتانی را به‌عنوان نماینده بازیکنان به بازو ببندی.
وقتی برای اولین‌بار این اتفاق برایم افتاد، حس بسیار عجیبی داشتم؛ انگار انرژی فوق‌العاده‌ای در تمام وجودم جریان پیدا کرد. آرزویی بود که به واقعیت پیوست و افتخار می‌کنم که بازوبندی را بر بازو بستم که پیش از من بر بازوی بزرگان تاریخ فوتبال ایران بوده است.
قطعاً می‌دانم که این مسئولیت وظیفه‌ام را چند برابر می‌کند؛ چه از نظر فنی و چه از نظر اخلاقی. لازم می‌دانم تشکر ویژه‌ای از بازیکنان باتجربه تیم ملی، به‌ویژه شجاع خلیل‌زاده داشته باشم که با وجود سابقه و جایگاهش، از روی معرفت و بزرگی بازوبند را در این بازی به من سپرد. از او بسیار سپاسگزارم که باعث شد این اتفاق رقم بخورد و من این تجربه را به‌دست آورم. امیدوارم در آینده نشان دهم که شایسته این اعتماد بوده‌ام.

۲- دو بازی در فیفادی داشتیم و در بازی دوم برنده شدیم. دیدار با تانزانیا چه نکاتی برای تو داشت؟
پاسخ:به‌نظر من، ما از هر دو بازی به‌خوبی استفاده کردیم. هر دو تیمی که مقابل‌شان بازی کردیم، بازیکنانی با تجربه بین‌المللی و کیفیت فنی بالا داشتند. از نظر فیزیکی نیز ما را به چالش کشیدند؛ چیزی که تیم ملی به آن نیاز دارد، چون در جام جهانی هم بدون شک از نظر فیزیکی تحت فشار قرار خواهیم گرفت.
فکر می‌کنم این دو تیم از نظر سطح رقابت، نسبت به حریفان تدارکاتی قبلی‌مان مناسب‌تر بودند. با این حال، باز هم بازیکنان و کادر فنی ما مشتاق هستند با تیم‌های سطح اول دنیا بازی کنند.
تیم تانزانیا هم قدرتی بود و هم سرعتی؛ بازیکنانی چابک و همزمان فیزیکی داشت و اصلاً تیم ضعیفی نبود. نتایجی هم که در مرحله مقدماتی جام جهانی گرفته‌اند، نشان می‌دهد این تیم در مسیر صعود قرار دارد.
از نظر فنی، بازی نکات مثبتی برای ما داشت و به کادر فنی نیز کمک کرد تا چند بازیکن جوان فرصت حضور در میدان را پیدا کنند. همین مسئله باعث می‌شود نسل جدید کم‌کم جای خود را در ترکیب تیم ملی پیدا کند.

2248699

۳- بازی روسیه را هم داشتیم؛ دیداری که تقریباً برعکس بازی تانزانیا بود، هم از نظر نتیجه و هم فضای استادیوم. درباره این بازی هم صحبت کن.
پاسخ: به‌نظر من، بازی با روسیه نیز بسیار خوب بود. همان‌طور که می‌دانید، روسیه تیمی اروپایی است که حتی در سطح اروپا هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. هرچند در سال‌های اخیر به‌دلیل مسائل سیاسی از برخی رقابت‌ها محروم بوده، اما لیگ داخلی‌اش بسیار باکیفیت و پر از بازیکنان جوان و مستعد است. همچنین بسیاری از بازیکنانش در تیم‌های مطرح اروپایی بازی می‌کنند.
به نظرم این دیدار محکی جدی برای ما بود. شاید نتیجه نهایی آن چیزی نبود که منصفانه به‌نظر برسد، چون بازی تقریباً پایاپای بود. اما فوتبال همیشه با اتفاقات همراه است و گاهی نتیجه به‌دلیل جزئیات از دست می‌رود.
در هر صورت، در بازی‌های دوستانه نتیجه اولویت اصلی نیست؛ هدف اصلی این است که نقاط ضعف خود را پیدا کنیم تا در تورنمنت اصلی، یعنی جام جهانی، بتوانیم آنها را برطرف کنیم و از تکرار اشتباهات جلوگیری کنیم تا با سربلندی ظاهر شویم.

۴- بازی با روسیه هرچند دوستانه بود، اما باعث بروز انتقاداتی از تیم ملی شد، حتی از سوی برخی پیشکسوتان. این شرایط را چطور می‌بینی و در چنین فضایی چه حسی داری؟
پاسخ: همان‌طور که آقای قلعه‌نویی بارها گفته‌اند و بسیاری از بازیکنان هم به آن اشاره کرده‌اند، هیچ تیم یا فردی در فوتبال وجود ندارد که بدون ضعف باشد. همه ما نقاط ضعف و قوتی داریم.

قطعاً کادر فنی از هر کسی بهتر می‌داند نقاط ضعف تیم کجاست و خود بازیکنان هم این را به‌خوبی درک می‌کنند، چون سال‌هاست در کنار هم زندگی و کار می‌کنیم.
در مورد انتقادها باید بگویم، درِ تیم ملی همیشه به روی منتقدان باز است، به شرط آنکه انتقادها از روی دلسوزی و برای کمک به پیشرفت تیم باشد، نه با نیت تخریب. این‌گونه رفتارها شایسته فرهنگ ایرانی نیست؛ فرهنگی که سال‌هاست درباره‌اش صحبت می‌کنیم اما در عمل گاهی از آن فاصله گرفته‌ایم.
بعضی از صحبت‌هایی که مطرح می‌شود، واقعاً جای تأمل دارد، چون می‌توان همان نظرات را به شکل سازنده‌تر و محترمانه‌تری بیان کرد. اگر هدف واقعاً دلسوزی و کمک به تیم ملی است، قطعاً از آن استقبال می‌کنیم.
اما اگر عده‌ای بخواهند با هدف تخریب، تیم ملی را زیر سؤال ببرند، باید بگویم در سال منتهی به جام جهانی، انتظار ما این است که همه، اگر واقعاً به فوتبال ایران و وطن خود علاقه دارند، با حمایت، آرامش و همدلی کنار تیم ملی باشند و نظراتشان را در فضایی دوستانه منتقل کنند. مطمئن باشند که ما از نقد سازنده استقبال خواهیم کرد.

2248701

۵- وقتی نظرات روس‌ها (پیشکسوت و کارشناس) رو میدیدیم اونا هم نظر دو وجهی در مورد تیم ملی داشتن. هم تعریف بود و هم انتقاد که طبیعتا او انتقادها دستاویز منتقدان داخلی بود. آیا اینارو اصلا خوندی و فکر میکنی تحلیل درستی داشتن؟
پاسخ: واقعیتش من نظرات منتقدان روسی را نخواندم اما همه جای دنیا یکسری منتقد وجود دارد و یکسری آدم‌هایی که از کار شما حمایت می‌کنند. این یک چیز طبیعی در فوتبال است و در فوتبال دنیا هم حتی بهترین بازیکنان را یکسری آدم به هیچ وجه دوست ندارند. اما چیزی که مسلم است، ما باید در این چند ماه تمام تمرکز خودمان را روی اهداف خودمان بگذاریم و نقاط ضعف را برطرف کنیم و از دامن‌زدن به نقطه نظرات بقیه پرهیز کنیم. باید روی کار کردن خودمان تمرکز کنیم تا با یک نمایش خوب، جواب طرفداران واقعی تیم ملی را بدهیم.

۶- این فیفادی همونطور که میدانی سه قدرت صعود کرده آسیا با برزیل، امریکا، کانادا و پاراگوئه بازی مردند که البته اتفاق معمول برایشان هست و مثلا کره پنج تا هم خورد از برزیل. در مقایسه با این کشورها وضعیت آماده سازی ایران رو چطور میبینی؟
پاسخ: به نظرم بازی کردن کشورهای دیگر آسیا با تیمهای قدرتمند آسیا چیزی جز افسوس برای ما ندارد. اما یکسری ملاحظات وجود دارد که همه مردم واقف هستند. این از دست مجموعه تیم ملی و کادرفنی و بازیکنان خارج است. ما به عنوان بازیکن باید با همین داشته‌ها پیش برویم. قطعا همه ما دوست داریم با تیمهای بزرگ دنیا بازی کنیم و تنه به تنه آنها بخوریم و بازیکنان جوان در چنین مسابقاتی تجربه کسب کنند. اما این چیزها از دست ما هم خارج است، کما اینکه با ذهنیت بزرگ، باید بدون توجه به کسب نتیجه در بازیهای دوستانه به زمین برویم. تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که امیدوارم مسئولان و فدراسیون در این چند ماه دست به دست هم بدهند و همه توان خود را بگذارند و هرچیزی که می‌تواند به روند اماده‌سازی تیم ملی کمک کند، حتی پنج درصد، یاری برسانند. الان انتظار خیلی بالا رفته و شاید دلیلش این است که دو دوره تا آستانه صعود پیش رفتیم و البته هدف ما هم همین است. همانطور که اقای قلعه‌نویی هم چند بار گفتند هدف ما همین است و در جلسات هم همیشه این را مطرح کردند اما باید یکسری زیرساخت‌ها فراهم شود و مطمئنا هیچ تیمی بدون آماده سازی نمیتواند نتیجه خوب بگیرد. نه تنها در فوتبال بلکه در همه رشته‌ها اینطور است و امیدوارم همه مسئولان که تیم ملی را دوست دارند، کنار تیم ملی باشند.

2248698

۷- تو ده ساله تیم ملی هستی، توی این مدت خفن ترین بازی دوستانه ما با شیلی و سوئد بوده. یعنی الان بگوییم شرایط نامناسب است اما قبلا هم بهتر از این نبوده. در حالی که یک بازیکن ژاپنی در سطح شما بارها جلوی بهترین تیمهای دنیا قرار گرفته. از این موضوع چه حسی داری و فکر میکنی این چقدر کیفیت و سطح تیم ملی را در بلندمدت تحت تاثیر قرار می‌دهد؟
پاسخ: خیلی مهم است در بلندمدت. هرچه میگذرد تجربه بین‌المللی در نسل‌های فوتبال ایران کمتر می‌شود. شما الان نگاه نکنید بازیکنانی که در بدنه تیم ملی هستند، تجربه بازی در خارج کشور را دارند اما الان خیلی این نسبت پایین آمده و فکر میکنم در ۴-۵ سال آینده مشکل‌ساز خواهد شد چون در تورنمنت‌های بین‌المللی مهم‌ترین نکته این است که تجربه بین‌المللی داشته باشی و در آن سطح خودت را از نظر روانی کنترل کنی و احساسات خودت را کنترل کنی و خودت را از نظر کیفی در بالاترین سطح نگه داری. این موارد خیلی مهم است و این با فوتبال بازی کردن در سطح بالا به وجود می‌آید. در بلندمدت این مشکل وجود دارد و در کشورهایی مثل کره و ژاپن و استرالیا، بازیکنان ۱۹-۲۰ ساله بالای ۳۰ بازی بین‌المللی خوب در رده‌های مختلف ملی و باشگاهی دارند.

این خیلی می‌تواند کمک کند. امیدوارم این دیدگاه در فوتبال ایران هم عوض شود. درباره بازیهای تدارکاتی صحبت کردم، ما هر وقت با تیمهای بزرگ بازی کردیم نتایج خوبی کسب کردیم. همانطور که برابر سنگال و اروگوئه و… خوب بازی کردیم و این نشان می‌دهد ما ایرانی‌ها توانایی‌اش را داریم، فقط باید انقدر تکرار شود که در جام جهانی به آن اعتماد به نفس برسیم که بگوییم میتوانیم در این امتحان نهایی (جام جهانی) هم به نتیجه موردنظر برسیم.

۸- به عنوان یه بازیکن با سابقه، مواجهه‌ت با انتقاد چه شکلی است؟ مثلا چه نظری داری در مورد اینکه میگویند جهانبخش نباید دعوت میشد؟ یا اینکه باید جوان‌گرایی شود؟ و…؟
پاسخ: در این مورد باید بگویم همان‌طور که در صحبت‌هایم هم اشاره کردم، هیچ‌کس بیش از سرمربی تیم ملی یا حتی سرمربی یک باشگاه، به صلاح تیم خود فکر نمی‌کند. به‌سختی می‌توان پذیرفت کسی ادعا کند که خیر و صلاح تیمی را بیشتر از سرمربی آن می‌خواهد؛ چون تمام فکر و ذهن سرمربی معطوف به این است که بهترین نفرات را در ترکیب داشته باشد، کسانی که بتوانند در چارچوب تفکرات تاکتیکی‌اش بیشترین تأثیر را برای پیروزی تیم بگذارند.
مطمئن باشید تصمیم‌هایی که درباره بازیکنان خاص یا مسئله جوان‌گرایی گرفته می‌شود، حاصل شناخت دقیق سرمربی تیم ملی است؛ کسی که هر روز با مجموعه زندگی می‌کند و بهتر از هر فرد دیگری می‌داند کدام بازیکن می‌تواند در مسیر موفقیت تیم نقش تضمینی داشته باشد.

2248697

۹- درباره شخص علیرضا جهانبخش و انتقادات به او چه نظری داری؟
پاسخ: به‌نظر من، برخی از انتقادها در این زمینه منصفانه نیست و کمی رنگ و بوی بی‌انصافی دارد؛ چون به هر حال علیرضا جهانبخش، کاپیتان تیم ملی، سال‌ها برای فوتبال ایران زحمت کشیده است؛ چه در سطح ملی و چه در عرصه بین‌المللی. به‌اعتقاد من، آقای قلعه‌نویی به‌عنوان سرمربی تیم ملی، بیش از هرکس دیگری حق دارد تصمیم بگیرد چه بازیکنانی با تفکر تاکتیکی‌اش هماهنگ هستند و باید دعوت شوند.

۱۰- درباره جوانگرایی چطور؟
پاسخ: در مورد جوان‌گرایی نیز به‌نظر می‌رسد برخی دوستان تازه به این واژه علاقه‌مند شده‌اند و گاهی از آن صرفاً برای ایجاد فضای انتقادی استفاده می‌کنند، بدون اینکه به تبعاتش برای بازیکنان جوان فکر کنند. گاهی اگر بازیکن جوان در زمان نامناسب به میدان برود، ممکن است مسیر حرفه‌ای‌اش به‌کلی تغییر کند و حتی آسیب ببیند.
آقای قلعه‌نویی مربی باتجربه‌ای است که سال‌ها سابقه کار دارد و خودش همیشه به‌عنوان یکی از مربیان پیشرو در جوان‌گرایی شناخته می‌شود. او به‌خوبی می‌داند چه زمانی باید به بازیکن جوان میدان بدهد، چون جوان‌گرایی مثل لبه تیغ است؛ اگر در زمان درست انجام نشود، می‌تواند به ضرر بازیکن تمام شود.

۱۱- البته خیلی از انتقادات به نظر من درست بود اما یک نکته عجیبی که دیدم این بود که میگفتند سعید عزت‌اللهی هم باید کنار برود تا یک جوان بیاید، در حالی که تو تازه ۲۸ ساله هستی!
پاسخ: البته هرکسی حق دارد هر نظری بدهد و من کسی نیستم که خدایی نکرده بخواهم دیگران را قضاوت یا محدود کنم. اما در اینجا بد نیست گله کوچکی هم داشته باشم؛ چون در بسیاری از مصاحبه‌ها و اظهارنظرها احساس می‌کنم برخی دوستان حتی از سن دقیق بازیکنان تیم ملی هم اطلاع ندارند. گاهی انتقادهایی مطرح می‌شود که ریشه در بی‌اطلاعی دارد. شاید آنچه بعضی‌ها را آزار می‌دهد، این است که بازیکنان فعلی تیم ملی توانسته‌اند بیش از ده سال در بالاترین سطح فوتبال کشور دوام بیاورند و همچنان تأثیرگذار باشند.
من خودم ۲۸ ساله‌ام، اما بعضی‌ها حتی از این موضوع هم بی‌خبرند. در حالی‌که در فوتبال دنیا، بازیکن ۲۸ ساله در اوج پختگی و تجربه قرار دارد، به‌ویژه وقتی دو دوره جام جهانی را تجربه کرده باشد. بنابراین بهتر است برخی دوستان پیش از اظهارنظر، اطلاعات خود را دقیق‌تر کنند و احترام بگذارند به بازیکنانی که سال‌ها با تمام وجود برای تیم ملی جنگیده‌اند؛ چه با مصدومیت، چه در سخت‌ترین شرایط.
همین بازیکنان بودند که در جام ملت‌های آسیا مقابل ژاپن تا دقیقه ۱۰۰ جنگیدند، در جام جهانی برابر اسپانیا و پرتغال نمایش درخشانی داشتند و ولز را شکست دادند. قطعاً شکست هم داشته‌ایم و جای هیچ توجیهی نیست، اما این تیم لحظات شیرین زیادی برای مردم رقم زده است.
به‌عنوان یکی از اعضای تیم، معتقدم مردم حق دارند انتظار بیشتری داشته باشند، چون این مجموعه هنوز کارهای ناتمامی دارد؛ کارهایی که امیدواریم به لطف خدا در جام جهانی پیش‌رو آنها را به سرانجام برسانیم.

2248700

۱۲- چقدر وضعیت مصدومان بازیکنان رو در شرایط حال حاضر تیم ملی موثر می‌دانی؟ سردار، قایدی و… .
پاسخ: قطعا خیلی مهم است.

بازیکنانی مثل سردار ازمون و مهدی قایدی و علی قلی‌زاده بازیکنانی هستند که هم تجربه بین‌المللی دارند و هم در خط حمله موثر هستند و امیدوارم در اردوی بعدی مجموعه تیم ملی کامل‌تر باشد تا در زمین بهتر باشیم.

۱۳- دیروز علی بیرانوند گفت قطعا از گروهمان صعود می‌کنیم در جام جهانی. نظر تو چیست؟
پاسخ: من مصاحبه علی بیرانوند را نشنیدم اما چیزی که مسلم است ما باید تمرکزمان به دور از حواشی روی کار خودمان باشد و اگر سرمان در کار خودمان باشد، هیچ چیزی غیر قابل دسترس نیست و امیدوارم از گروهمان صعود کنیم و تاریخ‌ساز شویم.

تازه‌ترین اخبار ورزشی ایران و جهان دراپلیکیشن ورزش سه
دانلود
13اشتراک گذاریگزارش خطا

دیدگاه‌ها

لطفا قبل از ارسال دیدگاه خود، حتماقوانین و مقرراترا مطالعه فرمایید.
لطفا منتظر بمانید...

آخرین اخبار

این نامردی در حق علیرضا جهانبخش است! | ورزش سه