کد: 243682024 مهر 1405 ساعت 17:215.1K بازدید

دو موعد مهم در برنامه مالی سرخ‌ها

پرسپولیس چه زمانی از زیان خارج می‌شود؟

پرسپولیس در برنامه مالی خود، آغاز سوددهی سالانه را برای سال مالی ۱۴۰۷ و جبران زیان انباشته را تا پایان سال مالی ۱۴۰۸ پیش‌بینی کرده است.
پرسپولیس چه زمانی از زیان خارج می‌شود؟

به گزارش ورزش سه، در میان اعداد بزرگ گزارش توجیهی افزایش سرمایه پرسپولیس، یک بخش اهمیت ویژه‌ای دارد. باشگاه پیش‌بینی کرده چه زمانی درآمدهایش از هزینه‌ها جلو می‌زند و چه زمانی می‌تواند زیان‌های جمع‌شده از سال‌های گذشته را جبران کند. دو اتفاقی که در محاسبات این گزارش، قرار نیست همزمان رخ بدهند.

بر اساس این سند، حتی در صورت اجرای افزایش سرمایه پیشنهادی، پرسپولیس سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۶ را با حدود ۳۲۶ میلیارد تومان زیان خالص به پایان خواهد رساند. البته در سناریوی بدون افزایش سرمایه، زیان همان سال حدود هزار و ۱۱۳ میلیارد تومان برآورد شده است. بنابراین اجرای طرح در محاسبات باشگاه، زیان سال نخست را حدود ۷۸۶ میلیارد تومان کاهش می‌دهد، اما هنوز برای رسیدن به سود کافی نیست.

نقطه تغییر در سال مالی بعد دیده می‌شود. پرسپولیس برای سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۷، حدود هزار و ۲۱۹ میلیارد تومان سود خالص پیش‌بینی کرده است. رقمی که در صورت تحقق، به معنای عبور باشگاه از زیان سالانه خواهد بود. در ادامه همین مسیر نیز سود خالص سال مالی ۱۴۰۸ حدود دو هزار و ۳۱۶ میلیارد تومان برآورد شده است.

با این حال، سودده شدن در یک سال به معنای پاک شدن زیان‌های گذشته نیست. طبق جدول‌های گزارش، زیان انباشته پرسپولیس در پایان سال مالی ۱۴۰۶ همچنان حدود دو هزار و ۹۲۱ میلیارد تومان خواهد بود. حتی پس از سود قابل توجه پیش‌بینی‌شده برای سال بعد، باشگاه در پایان خرداد ۱۴۰۷ هنوز حدود هزار و ۷۶۳ میلیارد تومان زیان انباشته خواهد داشت.

موعد جبران کامل این زیان، در سناریوی باشگاه پایان خرداد ۱۴۰۸ است. در آن مقطع، مانده حساب از زیان انباشته به حدود ۴۳۷ میلیارد تومان سود انباشته می‌رسد. به این ترتیب، برنامه ارائه‌شده دو موعد مشخص دارد. نخست سوددهی سالانه در سال مالی ۱۴۰۷ و سپس جبران زیان‌های گذشته تا پایان سال مالی ۱۴۰۸.

این تفاوت درباره خروج از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت هم اهمیت دارد. معیار این ماده، از میان رفتن حداقل نیمی از سرمایه بر اثر زیان است. با افزایش سرمایه پیشنهادی پرسپولیس به حدود هشت هزار و ۱۱۹ میلیارد تومان، زیان انباشته پیش‌بینی‌شده برای پایان سال مالی ۱۴۰۶ کمتر از نصف سرمایه جدید خواهد بود. به همین دلیل، در محاسبات این طرح امکان خروج از وضعیت مشمول ماده ۱۴۱ وجود دارد، در حالی که باشگاه همچنان زیان انباشته سنگینی دارد.

البته تمام این ارقام، پیش‌بینی‌های گزارش توجیهی هستند و تحقق آنها به درآمدهای تجاری، نقل‌وانتقالات، فعالیت‌های فوتبالی و کنترل هزینه‌ها وابسته است. بخش بزرگی از افزایش سرمایه نیز از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها پیشنهاد شده که پول نقد تازه‌ای وارد باشگاه نمی‌کند. افزایش ارزش ثبت‌شده املاک می‌تواند ساختار مالی را تغییر بدهد، اما پرداخت قرارداد بازیکنان و هزینه مسابقات همچنان به منابع نقدی نیاز دارد.

فشار همین هزینه‌ها موضوعی است که پیمان حدادی نیز اخیراً درباره آن هشدار داده بود. مدیرعامل پرسپولیس با وجود اشاره به رشد درآمدهای باشگاه، ادامه تورم را عاملی برای احتمال کسری منابع در پایان سال دانست. حالا جدول‌های مالی پرسپولیس نشان می‌دهند مدیران برای عبور از زیان چه مسیری ترسیم کرده‌اند. مسیری که موفقیت آن، پس از تصویب و اجرای افزایش سرمایه، باید در درآمدها و هزینه‌های واقعی باشگاه دیده شود.

7اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

دیدگاه‌ها

لطفا قبل از ارسال دیدگاه خود، حتماقوانین و مقرراترا مطالعه فرمایید.
لطفا منتظر بمانید...

آخرین اخبار