کد: 244013306 آبان 1405 ساعت 14:4930.8K بازدید

چین فقط هشت برابر اسپانیا ال‌کلاسیکو می‌بیند

رگ لالیگا قطع شد: چین برود، فوتبال اسپانیا نابود است!

حرفهای جنجالی کیلیان امباپه درباره مائو تسه‌تونگ، قراردادهای تجاری کلان فوتبال اسپانیا، حق پخش تلویزیونی و فروش میلیونی پیراهن در چین را در معرض خطر قرار داده است.
رگ لالیگا قطع شد: چین برود، فوتبال اسپانیا نابود است!

=به گزارش ورزش سه، زلزله‌ای که با صحبت‌های کیلیان امباپه و دیکتاتور خواندن مائو تسه‌تونگ در چین به پا شد، ارکان فوتبال اسپانیا را چنان تکان داده که خاویر تباس و مدیران لالیگا سراسیمه وارد میدان شده‌اند تا با عذرخواهی رسمی از آسیب دیدن منافع نجومی فوتبال اسپانیا در پرجمعیت‌ترین بازار دنیا جلوگیری کنند.

2555899

تباس در بیانیه‌ای شتاب‌زده نوشت: «ما صمیمانه بابت آسیبی که این اظهارات وارد کرده پوزش می‌طلبیم.» عذرخواهی لالیگا نه یک تعارف دیپلماتیک، بلکه تلاشی حیاتی برای نجات میلیاردها یورو درآمد است. منابع آگاه به نشریه ال‌موندو گفته‌اند چین، رگ حیاتی تجارت بین‌المللی لالیگاست.

اما چه منافعی با یک جمله امباپه به خطر افتاده است؟ لالیگا چند ماه قبل قراردادی طولانی‌مدت تا سال ۲۰۳۰ با شرکت میگو، زیرمجموعه شرکت دولتی چاینا موبایل امضا کرد. قراردادی شامل پخش زنده ۳۸۰ مسابقه در هر فصل. گردش مالی سالانه این غول مخابراتی نزدیک به چهار میلیارد یورو است و پلتفرم میگو به تنهایی بیش از ۵۲۰ میلیون مشترک فعال دارد.

طبق آخرین گزارش مالی لالیگا در فصل گذشته، این لیگ حدود ۱۵۷۶ میلیون یورو از حق پخش تصویری درآمد داشته که بیش از ۴۰ درصد آن (معادل ۷۴۸ میلیون یورو) از بازارهای بین‌المللی تامین شده است. بخش عمده این درآمد هنگفت از دو بازار بزرگ ایالات متحده و چین سرازیر می‌شود. لالیگا ۱۲ سال تمام برای باز کردن جای پای خود در بازار اژدهای زرد خون‌دل خورد، دفاتری در شانگهای، پکن و هنگ‌کنگ راه انداخت و حتی از سال ۲۰۱۶ ساعت بازی‌ها را به ساعت ۱۳ یا ۱۴ به وقت مادرید تغییر داد تا هواداران در پکن در ساعات اوج یا پرایم تایم پای گیرنده‌ها بنشینند و این مسابقات به پربیننده‌ترین لیگ فوتبال اروپا در چین بدل شود.

2555900

عمق این بحران زمانی مشخص شد که اخبار مربوط به صحبت‌های امباپه در شبکه اجتماعی ویبو از مرز ۴۳۰ میلیون بازدید گذشت. تلویزیون دولتی چین (CCTV) پخش بازی‌های لالیگا را به حالت تعلیق درآورد و تباس دیروز در دیداری اضطراری با یائو جینگ، سفیر چین در اسپانیا، تلاش کرد روابط را ترمیم کند و مانع از قطع سیگنال لالیگا در پلتفرم پولی میگو شود.

تباس با نگرانی تاکید کرد: «تعهد ما این است که اجازه ندهیم خطای یک فرد پیشرفت‌های چشمگیر چندین ساله ما و لذت میلیون‌ها هوادار وفادار چینی را بر باد دهد.»

منافع رئال مادرید هم مستقیما تهدید شده است. رئال مادرید ۲۰ درصد از حق تصویر امباپه را در اختیار دارد و بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل درآمد فروش پیراهن و محصولات بین‌المللی این باشگاه مستقیما از بازار چین تامین می‌شود. کشوری که در آن پیراهن شماره ۹ امباپه پرفروش‌ترین کیت ورزشی به شمار می‌رود.

اگر این بحران چند روز زودتر و پیش از ال‌کلاسیکو منفجر می‌شد، تماشای پربیننده‌ترین نبرد فوتبال دنیا برای صدها میلیون کاربر چینی ممنوع می‌شد. برای درک ابعاد تفاوت بازارها، کافی است بدانید اولین بازی وو لی بازیکن چینی سابق اسپانیول در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۰ میلیون بیننده هم‌زمان در چین داشت، در حالی که کل بینندگان ال‌کلاسیکوی اخیر در سراسر خاک اسپانیا کمتر از سه میلیون نفر بود. آماری تکان‌دهنده که نشان می‌دهد چرا خاویر تباس و رئال مادرید این‌چنین برای آرام کردن خشم غول آسیایی به تکاپو افتاده‌اند.

22اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

دیدگاه‌ها

لطفا قبل از ارسال دیدگاه خود، حتماقوانین و مقرراترا مطالعه فرمایید.
لطفا منتظر بمانید...

آخرین اخبار