کد: 244028007 آبان 1405 ساعت 00:382.2K بازدید

درخشان مثل جوکوویچ، ۳۳ برد متوالی در ۳۹ سالگی!

نواک جوکوویچ در ۳۹ سالگی همچنان حاضر نیست در برابر گذر زمان زانو بزند. اسطوره صربستانی پس از واگذاری ست نخست مقابل اوگو اومبر، با بازگشتی تماشایی حریف فرانسوی خود را شکست داد تا هم رکوردی حیرت‌انگیز را ادامه دهد و هم یک قدم دیگر به تورین نزدیک شود.
درخشان مثل جوکوویچ، ۳۳ برد متوالی در ۳۹ سالگی!

به گزارش «ورزش سه»، ظاهراً زمان برای نواک جوکوویچ با دیگران متفاوت می‌گذرد! مردی که در ۳۹ سالگی همچنان برای هر امتیاز می‌جنگد، چهارشنبه‌شب در بازل بار دیگر نشان داد چرا نامش با سرسختی و تسلیم‌ناپذیری گره خورده است. جوکوویچ پس از ۱۵ سال به مسابقات ۵۰۰ امتیازی سوئیس بازگشت و در همان نخستین دیدار، مقابل اوگو اومبر فرانسوی به دردسر افتاد؛ اما این مسابقه قرار نبود با پیروزی بازیکنی تمام شود که بهتر شروع کرده بود. ستاره صربستانی پس از دو ساعت و ۲۶ دقیقه نبرد، شکست ۶ بر ۴ در ست نخست را با پیروزی‌های ۶ بر ۳ و ۶ بر ۴ پاسخ داد تا سی‌وسومین برد متوالی خود برابر تنیسورهای فرانسوی را جشن بگیرد. این پیروزی، سی‌وسومین برد متوالی جوکوویچ مقابل تنیسورهای فرانسوی بود؛ رکوردی خیره‌کننده که نشان می‌دهد ستاره صربستانی در ۳۳ رویارویی اخیر خود با نمایندگان فرانسه حتی یک بار هم طعم شکست را نچشیده است.

در آغاز مسابقه، همه‌چیز مطابق میل اومبر پیش می‌رفت. تنیسور چپ‌دست فرانسوی با فورهندهای سهمگین و ضربات سریع و کم‌ارتفاع، فرصت نفس کشیدن را از جوکوویچ گرفته بود. توپ‌ها یکی پس از دیگری به زمین ستاره صربستانی فرود می‌آمدند و او هرچه تلاش می‌کرد، راهی برای مهار حملات حریف پیدا نمی‌کرد. اومبر که چهار عنوان از هفت قهرمانی دوران حرفه‌ای خود را در سالن‌های سرپوشیده به دست آورده، ست نخست را ۶ بر ۴ برد و برای لحظاتی این تصور را به وجود آورد که بازگشت جوکوویچ به بازل، پایانی زودهنگام خواهد داشت.

اما درست از جایی که فشار به اوج رسید، چهره مسابقه تغییر کرد. جوکوویچ در نخستین گیم بازگشت سرویس خود در ست دوم، سرویس اومبر را شکست و فریادی بلند کشید؛ فریادی که گویی آغاز فصل تازه‌ای از این نبرد بود. حالا دیگر این تنیسور فرانسوی بود که باید برای عبور دادن توپ از سد حریفش راهی پیدا می‌کرد. جوکوویچ از انتهای زمین، ضربات دشوار را یکی پس از دیگری بازمی‌گرداند و با هر دفاع موفق، اندکی بیشتر از اعتمادبه‌نفس حریف می‌کاست. مردی که در ست نخست زیر حمله بود، حالا آرام‌آرام فرمان مسابقه را به دست می‌گرفت.

وقتی نتیجه ست دوم به ۴ بر ۱ رسید، اومبر برای درمان مشکل پایین کمر خود درخواست وقت پزشکی کرد. بااین‌حال، جوکوویچ دیگر آن بازیکن گرفتار در ابتدای مسابقه نبود. ستاره صربستانی به ریتم دلخواهش رسیده بود و با دفاعی سرسختانه، حملات حریف را یکی پس از دیگری خنثی می‌کرد. پیروزی ۶ بر ۳ در ست دوم، همه‌چیز را به نقطه آغاز برگرداند و در ست تعیین‌کننده نیز جوکوویچ با برتری ۶ بر ۴ کار را تمام کرد. اومبر هرچه در توان داشت به میدان آورده بود، اما در نهایت نتوانست به زنجیره پیروزی‌های صربستانی مقابل فرانسوی‌ها پایان دهد.

جوکوویچ پس از مسابقه، دشواری این پیروزی را پنهان نکرد و گفت: «مسابقه از همان ابتدا بسیار نزدیک و پرفشار بود. او فوق‌العاده ضربه می‌زد، بسیار تهاجمی بازی می‌کرد و فرصت واکنش را از من می‌گرفت. از نخستین امتیاز زیر حمله بودم و باید طوفان را پشت سر می‌گذاشتم. خوشبختانه در ابتدای ست دوم ریتم خودم را پیدا کردم و بعد از آن توانستم بهتر با سرعت بازی او کنار بیایم. امروز با چالشی بزرگ روبه‌رو شدم، اما موفق شدم راه پیروزی را پیدا کنم.»

پشت این پیروزی، هدفی بزرگ‌تر نیز پنهان است. جوکوویچ هنوز چشم از تورین برنداشته و می‌خواهد برای نوزدهمین بار به رقابت‌های پایان فصل ATP راه پیدا کند؛ دستاوردی که در صورت تحقق، رکورد تازه‌ای خواهد بود. قهرمان سابق جهان اکنون در رتبه یازدهم جدول زنده رقابت برای تورین قرار دارد و ۳۱۹ امتیاز با رافائل خدار، نفر نهم این جدول، فاصله دارد. او که اوایل ماه جاری در پکن قهرمان شده بود، با دریافت سهمیه دعوت ویژه به بازل آمد؛ شهری که در نخستین حضورش در سال ۲۰۰۹ جام قهرمانی آن را بالای سر برد. پیروزی مقابل اومبر همچنین بیستمین برد فصل جاری جوکوویچ بود تا برای بیست‌ویکمین فصل متوالی، دست‌کم ۲۰ پیروزی در تور ATP ثبت کرده باشد؛ آماری که نشان می‌دهد گذر سال‌ها هنوز نتوانسته او را از میدان رقابت کنار بزند.

البته مسیر پیش روی جوکوویچ هموار نیست. یان‌لنارد اشتروف آلمانی، حریف بعدی او، با شکست ۶ بر ۴ و ۶ بر ۳ یانیک هافمان به دور دوم رسیده و در شش مسابقه اخیر خود پنج پیروزی کسب کرده است. اشتروف هفته گذشته نیز با شکست آرتور فیس، بخت نخست قهرمانی بروکسل، به نخستین فینال ATP خود از سال ۲۰۲۴ راه یافت. با وجود این، یک آمار می‌تواند برای تنیسور آلمانی نگران‌کننده باشد: او در هشت تقابل قبلی با جوکوویچ حتی یک بار هم پیروز نشده است!

در بخش دیگری از رقابت‌های بازل نیز نونو بورژس پرتغالی دست به کار بزرگی زد. این تنیسور ۲۹ ساله پس از آنکه ست نخست را با نتیجه سنگین ۶ بر ۱ به کسپر رود واگذار کرد، تسلیم نشد و با پیروزی‌های ۶ بر ۳ و ۶ بر ۴ در دو ست بعدی، حریف سرشناس نروژی را کنار زد. بورژس با این بازگشت، برای پنجمین بار در فصل جاری راهی یک‌چهارم نهایی شد و حالا در انتظار برنده جدال جوکوویچ و اشتروف است.

6اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

دیدگاه‌ها

لطفا قبل از ارسال دیدگاه خود، حتماقوانین و مقرراترا مطالعه فرمایید.
لطفا منتظر بمانید...

آخرین اخبار