کد خبر : 2006237 | 13 اسفند 1402 ساعت 15:14 | 59.4K بازدید | 38 دیدگاه

من این بی‌عرضگی را دوست دارم؛

قربانی: از استقلال جدا شدم تا شأن مربی ایرانی حفظ شود

سرمربی تیم فوتبال نفت و گاز گچساران مصاحبه مفصلی پیش از مصاف با پرسپولیس انجام داد و درباره موضوعات مختلف صحبت کرد.

قربانی: از استقلال جدا شدم تا شأن مربی ایرانی حفظ شود

به گزارش "ورزش‌سه"، پیروز قربانی سرمربی تیم فوتبال نفت و گاز گچساران که تیمش روز آینده باید به مصاف پرسپولیس در چارچوب مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی برود، گفت: به عنوان یک تیم شهرستانی که تازه به لیگ یک صعود کرده و تبلیغ آنچنانی هم نداشته، بهترین فرصت برای مجموعه باشگاه و بازیکنان است که از این عرصه استفاده کنند و مقابل تیم خوب پرسپولیس خودشان را نشان بدهند. با این دید به جام حذفی نگاه کردیم تا روح مبارزه طلبی و بزرگی را به تیم تزریق کنیم.

سوال اول از قربانی درباره حضور اوسمار به عنوان سرمربی جدید تیم بود و او در واکنش به این سوال گفت: به هرحال 2 بازی که او سرمربی بوده فیلم بازی‌هایشان را دیده‌ایم. پرسپولیس همیشه تیم خوبی است. امیدوارم بچه‌های ما از این فرصت برای آینده خودشان استفاده کنند.

ویدئو: 326268

قربانی درخصوص اینکه هواداران استقلال دوست دارند نفت و گاز گچساران پرسپولیس را حذف کند، عنوان کرد: طبیعتا حساسیت‌هایی این چنینی ایجاد می‌شود ولی گفتم دید ما به جام حذفی چگونه است. شاید از نظر فنی و قدرت دو تیم فاصله زیادی داشته باشند ولی ما هم تیم خوب و باشخصیتی هستیم. امیدوارم بچه‌ها بتوانند شخصیت خودشان را در بازی فردا نشان بدهند. عرض کردم مجموعه باشگاه، کادر فنی و بازیکنان می‌توانند از این فرصت برای این که خودشان را به فوتبال ایران نشان بدهد، به بهترین شکل استفاده کند.

خبرنگار "ورزش سه" سوال بعدی را از پیروز قربانی پرسید و درباره حضور او در تیم‌های مختلف به‌صورت مقطعی صحبت کرد و دلیل آن را پرسید. قربانی سپس در واکنش به این سوال که چقدر در نفت و گاز دوام می‌آورد، اینطور به این موضوع پاسخ داد: من انتخاب نکردم. من انتخاب شدم. دو دسته مربی داریم. یک دسته مربیان انتخاب می‌کنند و یک دسته مربیان هم انتخاب می‌شوند. من در دسته مربیانی هستم که انتخاب می‌شوند. حالا در دسته مربیانی که انتخاب می‌کنند هم باز دو دسته داریم. یک دسته که از نظر فنی اینقدر قوی هستند که خودشان انتخاب می‌کنند. در این دسته 3-2 نفر در ایران هستند. یک دسته هم انتخاب می‌کنند چون روابط زیادی دارند.

او سپس با ذکر کردن یک خاطره از دوران کودکی حرف‌هایش را از سر گرفت: یادم است با پدر و برادرم قدیم به استادیوم می‌رفتیم. برای کسی کار پیش می‌آمد می‌گفت جای من را نگه‌دار و من برای اینکه جا را نگه دارم وسط 2 صندلی می‌نشستم. الان برخی مربیان ما همینطور هستند. مثلا شما جایی سینما می‌روید برای دوست‌تان می‌خواهید جا نگه دارید کیف‌تان را روی صندلی می‌گذارید. برخی مربیان اینطور هستند! به آن‌ها احترام می‌گذارم ولی درست نیست. رقابت عادلانه‌ای نیست که یک تیم دارید، به دلیل روابط حواس‌تان به 3 تیم دیگر هم هست! این باعث معیوب شدن چرخه می‌شود. شاید بی‌عرضگی من و امثال من است ولی این بی‌عرضگی را دوست دارم. در جاهایی که کار می‌کنم با جان و دل کار می‌کنم. فرصت شد خودمان را بالا می‌کشیم، اگر هم نشد برای دوستان آرزوی موفقیت دارم. این چرخه معیوب که 30 سال است در حال ادامه است، به امید خدا ادامه پیدا کند. با این شرایط هیچ اتفاقی برای فوتبال ایران رقم نمی‌خورد و فرق آدم‌ها از نظر فنی مشخص نمی‌شود. فرق آدم‌ها از نظر روابط مشخص می‌شود. در نهایت 3، 4 نفر هستند که براساس شایستگی انتخاب می‌شوند ولی بقیه را می‌بینید و بهتر از من در جریان هستید و این باعث می‌شود که متاسفانه رقابت ناسالم بشود.

1678095

وی درمورد اینکه در دوران بازی و مربیگری جایگاه بالایی در استقلال داشته و هواداران او را دوست داشتند، می‌توانست در زمان کاپیتانی یا دوران استراماچونی در این تیم بماند و شاید ممکن بود الان سرمربی آبی‌ها باشد، گفت: طبیعتا قبول دارم. در بعضی اوقات مخصوصا بازی، تصمیمات درستی نگرفتم. مثلا در بحث استقلال می‌توانستم در استقلال بمانم و فوتبالم را همان‌جا تمام کنم ولی به هرحال تصمیماتی بود که گرفته شد. شاید به عقب برگردم تصمیم بهتری بگیرم، ولی در دوران مربیگری داستان طور دیگری بیان شد.

قربانی با تاکید بر اینکه استراماچونی دستیار ایرانی نمی‌خواسته اینطور حرف‌هایش را از سر گرفت: استراماچونی اصلا مربی ایرانی نمی‌خواست. من هم برای حفظ شخصیت خودم و جایگاه مربی ایرانی همان شب انصراف دادم. کل داستان همین بود. گفتند قربانی کار کردن با استراماچونی در شأن خودش نمی‌دانست. اصلا چنین چیزی نبود. بهترین فرصت برای من بود که از او یاد بگیرم ولی او مربی ایرانی نمی‌خواست. اینکه دوستان چگونه بیان کردند مشکل من نیست ولی واقعیت همین است.

پیروز قربانی در واکنش به این سوال که به غیر از سه بازیکنش هیچ کدام از آنها تجربه بازی در آزادی را ندارند و اینکه آیا این موضوع او را نگران نمی‌کند، گفت: نگران نیستم. شاید در سال‌های گذشته باشگاه ما در جام حذفی به دلیل فشارهایی که در لیگ یک است و محدودیت‌هایی که از نظر نفرات داشتیم، شرکت هم نکرده بود ولی از روز اول هم تاکید کردم در جام حذفی به شرطی شرکت می‌کنیم که بچه‌های ما بتوانند خودشان را نشان بدهند. شاید مقابل پرسپولیس 2، 3 بازیکن بتوانند خودشان را به فوتبال ایران نشان بدهند و آینده بهتری را برای خودشان رقم بزنند. طبیعتا محک خیلی خوبی هم برای من و همینطور بازیکنان خواهد بود. امیدوارم این شایستگی را داشته باشیم تا از این فرصت به نحو احسن استفاده کنیم.

قربانی درخصوص اینکه بها ندادن به بازیکنان جوان یکی از مشکلات قدیمی فوتبال ما به ویژه در تیم ملی و تیم‌های بزرگ است، گفت: این مسئله از ریشه غلط است. شما نمی‌توانید به زور بازیکن درست کنید. بازیکن جوان اگر خوب باشد، حقش را می‌گیرد. مقایسه نمی‌کنم ولی بازیکنان جوان زیادی بودند که حقشان را گرفتند و در تیم ملی هم بازی کردند. اینکه به زور باشگاه‌ها را ملزم کنید حتما از بازیکن جوان استفاده کنند، آن‌هم جوانی که مایه ندارد جای بازیکن 37 ساله را بگیرد، آینده‌ای ندارد. الان به نظرم به زور می‌خواهیم جوان‌گرایی کنیم و این اتفاق درستی نیست. هیچ نظارتی هم روی تیم‌های پایه نداریم. کارخانه بازیکن سازی ما چندین سال است مخصوصا در برخی پُست‌ها اصلا تولیدی نداشته است. مشکل از چرخه تیم‌های پایه و بازیکن سازی است. ما به این کاری نداریم، در لیگ برتر قانون می‌گذاریم که موظف هستید از بازیکن جوان استفاده کنید. درصورتی‌که آن جوان شاید شایستگی بازی در لیگ دو را هم نداشته باشد. این کیفیت فوتبال را پایین می‌آورد و در آینده لطمه می‌زند. جوان باید آنقدر آماده باشد و اینقدر خوب آموزش دیده باشد که در سطح بالا، مربی رغبت داشته باشد از او استفاده کند. خیلی از دوستان جوان این کار را انجام دادند ولی از طرفی این کار درست نیست.

1655626

پیروز قربانی سپس به بحث تیم ملی ورود کرد و درباره جوان سازی تیم ملی اینطور صحبت کرد: الان خیلی‌ها به قلعه‌نویی می‌گویند تیم ملی باید جوان شود. این پروسه زمان‌بر است. برای کسانی که به مرز پختگی رسیده‌اند و در تیم ملی بازی می‌کنند، خیلی هزینه شده و باید از آن‌ها به نحو احسن استفاده کنیم. کم کم می‌توانیم از جوان‌هایی که شایستگی دارند، درحد تیم ملی هستند و نسبت به دیگران چیزی اضافه دارند، استفاده و آن‌ها را رفته رفته تزریق کنیم.

او سپس در واکنش به این سوال که چنین جوان‌هایی اصلا در فوتبال ما وجود دارند یا خیر، بیان کرد: چندین سال است به تیم‌های پایه توجهی نداریم و روی آکادمی‌ها نظارتی نبوده است. برای همین متاسفانه اخباری از آنجا می‌آید که واقعا شرم‌آور است. از طرفی هیچ بازیکنی نساختیم. از طرف دیگر باشگاه‌های بازیکن ساز با هنر یک سری دوستان از بین رفتند، مانند بانک ملی، راه آهن، دارایی و تهران‌جوان. هیچکدام از این باشگاه‌ها دیگر نیستند.

او با تاکید بر اینکه دوست ندارد حرفی بزند که بعدا برای او بد شود، اضافه کرد: حالا نمی‌خواهم حرفی بزنم که برایم بد شود ولی می‌زنم. دوستانی که تخصصی ندارند به فوتبال می‌آیند، می‌خواهند دخالت کنند و این اتفاقات می‌افتد. نمونه بارز در پاس تهران بود که با آن همه سبقه، بازیکنان افتخار آفرین و پیشکسوتان بزرگ فوتبال ایران، کسی که اصلا از فوتبال سررشته‌ای ندارد می‌آید و به راحتی آن همه تاریخ را نادیده می‌گیرد. گفتند به استان همدان هبه کردیم و الان از آن تیم هیچ چیزی باقی نمانده است. این‌ها درد فوتبال است و شاید نباید بگویم ولی از هر تریبونی استفاده می‌کنم که ان‌شاالله حتی قدمی کوچک برای بهبود فوتبال برداریم.

کاپیتان اسبق استقلال درمورد شرایط این تیم و حواشی و اختلافاتی که میان خطیر و نکونام بود اینطور پاسخ داد: از لحاظ نتیجه‌گیری که خوب کار می‌کنند. وقتی یک تیم خوب نتیجه می‌گیرد، بهتر است ما که بیرون نشسته‌ایم کمتر اظهار نظر کنیم. استقلال باید به امید خدا روندش را حفظ کند تا انتهای فصل قهرمانی را برای هوادارانش به ارمغان بیاورد.

1653031

او با اشاره به دوران حضور فرهاد مجیدی گفت:‌ این تجربه در گذشته هم بود. فرهاد مجیدی هم با مدیریت مشکل داشت، فینال جام حذفی را در عین شایستگی از دست دادند. امیدوارم این اتفاق برای استقلال امسال پیش نیاید. بهترین افرادی که می‌توانند مشکل را حل کنند، مدیرعامل و سرمربی تیم هستند. امیدوارم این مشکل حل شود. من که خودم را پیشکسوت استقلال نمی‌دانم ولی به عنوان کسی که افتخار بازی در این تیم دارد معتقدم بعضی مواقع اگر اظهار نظر نکنیم و تیم روند خوبش را حفظ کند بهتر است.

سرمربی نفت و گاز درمورد اینکه مردم گچساران خیلی به فوتبال علاقه دارند و آیا مسئولان توجهی به این تیم دارند یا سودشان در ماندن این تیم در لیگ دسته اول و دوم است گفت: نفت و گاز زیرمجموعه وزارت نفت و صد درصد دولتی است. یک سری قوانین وجود دارد. شاید این تیم پتانسیل اینکه این تیم بتواند خودش را به لیگ برتر برساند یا بین مدعیان صعود قرار بگیرد را ندارد. واقعیت قضیه این است. شاید اول فصل همه دنبال این بودند تیم در لیگ یک بماند، الان اما بچه‌ها آنقدر خوب کار کردند که در بعضی مقاطع مدعی صعود هم بودیم. الان در رده ششم لیگ یک هستیم ولی شایستگی بچه‌های ما حضور بین 3 تیم اول بود. 

او سپس با انتقاد از زمین خانگی نفت و گاز گچساران تاکید کرد: با افتخار بدترین زمین بازی را داریم که باعث می‌شود از دیدارهای خانگی نتوانیم استفاده کنیم. در طول هفته یک مدل تمرین می‌کنیم، در روز بازی خانگی به‌صورت دیگری بازی می‌کنیم. نه اصلا این سبک را دوست دارم و بلدم، نه بازیکنانم برای آن تمرین کرده‌اند. همین باعث شده خیلی از امتیازات را از دست بدهیم.

او سپس با اشاره به علاقه مردم گچساران به فوتبال اضافه کرد: مردم گچساران کاملا این تیم را دوست دارند ولی من به عنوان مربی شرایط میزبانی را ندیدم و نتوانستیم از این شرایط به هیچ عنوان استفاده کنیم. تماشاگر و زمین 2 عامل مهم برای یک تیم هستند. تیم ما روی زمین بازی می‌کند. امیدوارم بچه‌ها فردا در زمین خوب آزادی این را ثابت کنند ولی متاسفانه در بازی‌های خانگی این شرایط را نداریم که از استانداردهایی که در جهت پیروزی تیم میزبان می‌تواند به کار گرفته شود، استفاده کنیم.

دیدگاه‌ها