کد خبر : 2126026 | 22 اردیبهشت 1404 ساعت 08:00 | 23K بازدید | 53 دیدگاه

اگر خیلی جنجال درست کنی به شما پست می‌دهند

انتقاد تند درخشان از پیشکسوتان پرسپولیس!

درحالی‌که پرسپولیس در این فصل از دستیابی به عنوان قهرمانی بازمانده، حالا صحبت‌هایی درباره نقش برخی پیشکسوتان در ناکامی سرخ‌ها شنیده می‌شود.

انتقاد تند درخشان از پیشکسوتان پرسپولیس!

به گزارش "ورزش سه"، پرسپولیس در شرایطی در این فصل در فاصله سه هفته تا پایان رقابت‌ها شانس کسب قهرمانی را از دست داد که بخشی از ناکامی این تیم در این فصل به پیشکسوتانی نسبت داده می‌شود که گاه با دخالت‌ها و انتقادهای تند خود فضای تیم را تحت تأثیر قرار دادند و باعث ایجاد حاشیه‌هایی در مسیر موفقیت تیم شدند. در شرایطی که هواداران انتظار حمایت همه‌جانبه از تیم را دارند، برخی اظهارنظرهای پیشکسوتان به‌ویژه در مقاطع حساس، واکنش‌های منفی در میان بازیکنان و کادرفنی ایجاد کرده است.

در همین خصوص تماسی با حمید درخشان، ستاره و سرمربی سابق پرسپولیس داشتیم و از او در خصوص موضوعات مربوط به نقش پیشکسوتان در عملکرد تیم پرسیدیم. درخشان با تأکید بر اینکه انتقاد باید سازنده و همراه با راهکار باشد، از رفتار برخی چهره‌ها انتقاد کرد و خواستار تعامل مثبت‌ برای کمک به آینده تیم شد. این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

* به هفته پایانی فصل نزدیک می‌شویم. شانس پرسپولیس را برای نایب قهرمانی چقدر می‌بینید؟
شانس پرسپولیس زیاد است. باید تلاش زیادی کنیم و بازی را ببریم و نباید کاری داشته باشیم که سپاهان چه نتیجه‌ای می‌گیرد. اگر پرسپولیس ببرد، حداقل پیش خودش می‌گوید من بردم و تلاش خودم را کردم.

* یکی از مسائلی که در این فصل مطرح می‌شود، ارتباط پیشکسوتان با ناکامی پرسپولیس در این فصل است؛ اینکه شنیده می‌شود برخی افراد در امور باشگاه دخالت داشته‌اند. شما چنین موضوعی را تایید می‌کنید؟
من چنین چیزی ندیده‌ و نشنیده‌ام، چون از این مسائل دور هستم. اگر چیزی اتفاق افتاده و کسی چیزی دیده، یک بحث دیگر است. من نمی‌توانم راجع به چیزی که ندیده‌ام، قضاوت کنم و اینکه من در این باره صحبت کنم، اشتباه است. در هر صورت من فکر می‌کنم تمام تلاش پیشکسوتان باید این باشد که بتوانند راهکارهای خوبی پیشنهاد کنند و به تیم کمک کنند تا روز به روز موفق‌تر شود؛ این تنها کاری است که پیشکسوتان می‌توانند انجام بدهند و اگر کاری جز این انجام داده باشند، اشتباه بوده است. این نظر شخصی من است اما باز هم تاکید می‌کنم راجع به موضوعی که ندیده‌ام، نمی‌توانم قضاوت کنم.

* اما قطعا شما هم این مسائلی که ما می‌شنویم را شنیده‌اید.
شنیده‌ام اما چیزی ندیده‌ام که بتوانم صحبت خاصی بکنم. چیزی که من‌ می‌توانم درباره آن صحبت کنم این است که در حال حاضر آقای درویش چند بازیکن باتجربه پرسپولیس را کنار خودش آورده و با آنها برای ادامه کار مشورت می‌کند؛ آن افراد هم آدم‌های کم‌تجربه‌ای نیستند و من امیدوارم در سال جدید با حضور این عزیزان با شکل بهتر و منسجم‌تر در مسابقات حضور داشته باشیم و در لیگ و حتی شاید لیگ نخبگان آسیا قابلیت‌های خودمان را نشان بدهیم.

* بعضی از پیشکسوتان پرسپولیس در هر شرایطی با صحبت‌های خود سعی در تخریب بازیکنان و مربیان دارند و این موضوع باعث شده نگاه هواداران نسبت به همه پیشکسوتان تغییر کند.
من نمی‌توانم در حوزه صحبت‌های شخصی پیشکسوتان ورود کنم. هر کسی نظری می‌دهد و نظرش قابل احترام است. من اعتقاد دارم هواداران باید صحبت‌ها را آنالیز کنند و ببینند آن فرد به نفع چه کسی صحبت می‌کند؟ من نمی‌توانم کسی را محکوم کنم که چرا این حرف را زدی. این به تفکرات و درک خود فرد از مسائل فنی برمی‌گردد و من نمی‌توانم بگویم چرا این آقا نظرش را راجع به فلان بازیکن گفته است. هواداران باید در چنین مواقعی بیشتر بررسی کنند و ببینند به واقعیت نزدیک است یا خیر. شاید برخی افراد از روی دلسوزی حرف بزنند اما این دلسوزی از روی عدم آگاهی باشد. شاید برخی از آنها قصد و نیتی هم نداشته باشند. هر کسی به فراخور تفکرات و دید خودش صحبت می‌کند.

* شاید شما انتقادات بسیار شدیدی به یک بازیکن داشته باشید یا از یک شخص خوشتان نیاید، اما آیا درست است این موضوع در رسانه‌ها مطرح شود؟ 
قطعا خیر، من هم با این موضوع موافقم. اگر ما می‌خواهیم کمک کنیم، نباید بازیکن را تخریب کنیم. ما باید بازیکن را هدایت و راهنمایی کنیم. خیلی از بازیکنان ممکن است اشکالاتی داشته باشند اما با تخریب کاری پیش نمی‌رود، جز اینکه  بازدهی و کارایی بازیکن پایین می‌آید. من شخصا اگر انتقاد کنم، انتقاد به جا و فنی می‌کنم و غرضی هم ندارم و نمی‌خواهم کسی را بکوبم. ممکن است برخی افراد نگاه فنی نداشته باشند؛ من مخالفم که یک نفر را تخریب کنیم و مثلا به خاطر یک بازی بد، تمام داشته‌های بازیکن را زیر سوال ببریم.

* شما فکر می‌کنید این اظهارنظرها چقدر روی بازیکن تاثیر می‌گذارد؟ برای مثال در دوره حضور بیرانوند در پرسپولیس برخی پیشکسوتان در مصاحبه‌هایی تند به تخریب او می‌پرداختند. فکر می‌کنید به مرور این مسائل باعث دلسردی و تصمیمات ناگهانی بازیکنان می‌شود؟
صددرصد تاثیر می‌گذارد. یک صحبت مثبت از سوی پیشکسوتان تاثیر بسیار مثبتی روی روحیه بازیکنان می‌گذارد و در مقابل صحبت‌های تند و تاثیر معکوسی می‌گذارد. پیشکسوتان ما هم اگر می‌خواهند انتقاد کنند، باید انتقاد خوب و به جا کنند و از نظر فنی بگویند تو این ایراد را داشتی. اینکه شما تمام داشته‌های بازیکن را زیر سوال ببری، خوب نیست؛ در هر صورت آن بازیکن، بازیکن ملی بوده و قابل احترام است و شما نباید برای تخریب او هر چیزی را که به آن فکر می‌کنی، به زبان بیاوری. باید حرمت آدم‌ها را حفظ کنی و نباید هر چیزی دلت می‌خواهد، به هر آدمی بگویی.

* جالب است که برخی از پیشکسوتان هر هفته چندین مصاحبه علیه اعضای تیم می‌کنند، اما به محض اینکه پست و مقامی در باشگاه می‌گیرند، سکوت می‌کنند. فکر می‌کنید چند درصد این صحبت‌ها از روی سهم‌خواهی مطرح می‌شود؟
من نمی‌توانم قضاوت کنم و بگویم هر کسی چه نیتی دارد.

* اما همین اواخر هم این اتفاق افتاد و یکی از منتقدان اصلی باشگاه، یک سمت گرفت و سکوت کرد.
متاسفانه اینجا به شایستگی‌ها پست نمی‌دهند و شایسته‌ها بیرون مانده‌اند. اگر خیلی جنجال درست کنی، شما را می‌بینند و پست می‌دهند، اما اگر حرفی نزنی، می‌گویند این فرد خطری ندارد. من شخصا تلاش می‌کنم اگر انتقادی هم هست، فنی باشد و برایش راهکار هم ارائه بدهم. شاید گاها درباره انتخاب‌های اشتباه هم صحبت کرده باشم اما قصد تخریب نداشتم. من هم بلدم تخریب کنم اما ترجیح می‌دهم به آدم‌ها فرصت جبران بدهیم. این درست نیست که وقتی یک نفر تخریب می‌کند، سریع یک حکم به او بدهیم تا صدایش درنیاید.

* ما حتی در دوره حضور برانکو در پرسپولیس هم شاهد انتقادات عجیبی بودیم و برخی افراد از ابتدای حضور او تا زمانی که او برای سومین جام می‌جنگید، در تلاش برای تخریب او بودند.
من فقط می‌توانم بگویم باید به ظرفیت آدم‌ها نگاه کنیم. وقتی ظرفیت یک نفر بالا باشد، نگاه و برداشتش هم فرق می‌کند. تخریب کردن خیلی ساده است، اما اگر شما قرار است انتقاد کنید، باید طوری باشد که راهکاری هم برایش وجود داشته باشد. ما همیشه می‌گوییم انتقاد باید سازنده باشند. همه تخریب را بلدند، مهم این است که سازندگی وجود داشته باشد.

* همین فصل قبل هم بعد از قهرمانی پرسپولیس با اوسمار، یک پیشکسوتی مصاحبه کرد و گفت اوسمار مرد روزهای سخت نیست و به درد فصل بعد نمی‌خورد. 
نگاه آدم‌ها متفاوت است. ما باید ببینیم هر کسی چه مقصودی از صحبت‌های خود دارد.

* به عنوان سوال پایانی، فکر می‌کنید برای فصل بعد باید چه اقدامی صورت بگیرد تا این تیم باز هم برای قهرمانی بجگند؟
باید ۵-۶ بازیکن خیلی خوب و توانمند و با کلاس بالا بخریم تا با اقتدار وارد لیگ شویم. ان‌شاءالله این فصل هم دوم می‌شویم تا به لیگ نخبگان هم راه پیدا کنیم و حضور محکمی در این رقابت‌ها داشته باشیم. همان‌طور که گفتم شرطش این است که بازیکنان باکیفیت و خیلی خوب بخریم.

دیدگاه‌ها