به گزارش "ورزش سه"، پرونده پرداخت ۷.۳ میلیون یورو به خوزه ماریا انریکه نگریرا، نایبرئیس سابق کمیته فنی داوران (CTA)، که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۸ توسط باشگاه بارسلونا انجام شده بود، امروز با شهادت خاویر نگریرا، پسر داور سابق، دوباره فعال شد.
خاویر، که بیش از ۶۰۰ گزارش داوری را برای توجیه این پرداختها تهیه کرده بود، اولین نفری بود که در دادگاه عدالت بارسلونا حاضر شد. پس از او، ساندرو روسل (رئیس بارسلونا بین ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴)، آلبرت سولر (مدیر سابق ورزش حرفهای بارسا)، اسکار گرائو (مدیرکل در دوره جوزپ ماریا بارتومئو) و بارتومئو، رئیس سابق، به ترتیب شهادت دادند. خوان لاپورتا، رئیس فعلی، در این پرونده متهم نیست. آنا پائولا روفاس، که به اتهام پولشویی به دلیل دریافت سه میلیون یورو بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۳ مورد اتهام قرار گرفته، آخرین نفر در جلسه پنجشنبه بود. این پرداختها از طریق شرکتهای ناسدیل ۹۵، نیلساد SCP و سوکرکم انجام شده است.
این پرونده که در فوریه ۲۰۲۵ با بازنشستگی قاضی خاویر آگیره به قاضی آلخاندرا خیل واگذار شد، بارسلونا را به اتهام فساد ورزشی، پرداخت رشوه و جعل اسناد تحت بررسی قرار داده است. نگریرا در مارس ۲۰۲۴ از حق خود برای عدم شهادت استفاده کرد و ادعا کرد به زوال عقل مبتلا است. بارسلونا، به گفته لاپورتا که با ۶۲۹ گزارش و ۴۳ سیدی از این پرداختها دفاع کرد، مدعی است هیچگاه قصد تغییر نتیجه رقابتها را نداشته است.
قاضی آگیره در سپتامبر ۲۰۲۴ ادعا کرد که «فساد سیستمیک» در داوری برای حمایت از بارسلونا وجود داشته و نگریرا داوران «همدل» را برای بازیهای مهم انتخاب میکرد. با این حال، او شواهد محکمی برای این ادعا پیدا نکرد. ۲۱ داوری که بازجویی شدند، تأثیر این پرداختها بر رقابتها را رد کردند. دادگاه بارسلونا نیز اتهامات پولشویی و رشوه را رد کرد. جلسات پنجشنبه بهصورت غیرعلنی برگزار شد و پرونده در مرحله تحقیقات نهایی است. در نوامبر، لاپورتا، لوئیس انریکه و ارنستو والورده بهعنوان شاهد احضار خواهند شد.