کد: 223628815 دی 1404 ساعت 12:4415.9K بازدید

در انتظار واکنش احتمالی فیفا

عجیب‌ترین اتفاق سال: تعلیق تیم ملی توسط دولت

آیا یک دولت می‌تواند کشورش را از داشتن تیم ملی فوتبال محروم کند؟ این پرسشی است که پس از تصمیم بی‌سابقه دولت گابن در صدر اخبار ورزشی قرار گرفته است.
عجیب‌ترین اتفاق سال: تعلیق تیم ملی توسط دولت

به گزارش "ورزش سه"، در حالی که فوتبال بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت ملی کشورهاست، دولت لیبرویل در اقدامی عجیب، فعالیت تیم ملی خود (ملقب به پلنگ‌ها) را به دلیل عملکرد «شرم‌آور» در جام ملت‌های آفریقا به حالت تعلیق درآورد.

شورای وزیران گابن پس از شکست مقابل ساحل عاج، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به دلیل فاصله گرفتن تیم از ارزش‌های اخلاقی و الگوسازی «جمهوری پنجم»، کادر فنی اخراج، فعالیت تیم ملی تا اطلاع ثانوی تعلیق و ستارگانی نظیر «پیر امریک اوبامیانگ» از تیم اخراج شده‌اند. 

اوبامیانگ ۳۶ ساله در واکنش، ریشه مشکلات را عمیق‌تر از یک فرد دانست. رئیس‌جمهور گابن نیز این نتایج را ضربه‌ای به هویت ملی توصیف کرد.

2327790

این مداخله دولتی در فوتبال بی‌سابقه است. تنها مورد مشابه، کشور اریتره است که برای جلوگیری از پناهندگی بازیکنانش در سفرهای خارجی، آن‌ها را از مسابقات بین‌المللی کنار کشید. با این حال، اقدام گابن مستقیماً با «اصل استقلال فدراسیون‌ها» در تضاد است. 

طبق ماده ۱۴ اساسنامه فیفا، هرگونه دخالت سیاسی در امور فوتبال منجر به تعلیق فدراسیون مربوطه از تمامی فعالیت‌های بین‌المللی می‌شود. فیفا در این زمینه سیاست «تسامح صفر» دارد.

پیش از این کشورهایی نظیر کنگو، پاکستان، کنیا و السالوادور به دلیل مداخله دولت در امور فدراسیون یا کنترل حساب‌های بانکی با جریمه‌های مشابه روبرو شده بودند. همچنین فیفا کشورهایی مانند روسیه را به دلایل جنگی یا آفریقای جنوبی را به دلیل آپارتاید محروم کرده است. 

اکنون گابن با خطر جدی حذف از سوی فیفا مواجه است؛ چرا که این نهاد تنها زمانی تعلیق را لغو می‌کند که اطمینان حاصل کند استقلال فدراسیون کاملاً احیا شده است.

تازه‌ترین اخبار ورزشی ایران و جهان دراپلیکیشن ورزش سه
دانلود
9اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

دیدگاه‌ها

لطفا قبل از ارسال دیدگاه خود، حتماقوانین و مقرراترا مطالعه فرمایید.
لطفا منتظر بمانید...

آخرین اخبار