کد: 236693821 خرداد 1405 ساعت 10:5516.8K بازدید

بزرگترین کامبک‌ تاریخ فینال‌های ان‌بی‌ای!

اتفاقی باورنکردنی در دیدار فینال این فصل NBA رخ داد که در تاریخ این مسابقات ثبت خواهد شد.
بزرگترین کامبک‌ تاریخ فینال‌های ان‌بی‌ای!

به گزارش "ورزش سه"، صبح پنج‌شنبه در NBA تاریخ‌سازی شد. برای نخستین بار در تاریخ، یک تیم یعنی نیویورک نیکس موفق شد اختلاف ۲۹ امتیازی (۵۲-۸۱) را جبران کند و پس از یک ریباند و درخشش او جی آنونوبی در پی شوت سه‌امتیازی ناموفق برانسون در آخرین مالکیت توپ بازی، به پیروزی ۱۰۷ بر ۱۰۶ مقابل سن‌آنتونیو اسپرز دست یافت، دیداری که در ذهن طرفداران ورزش برای مدتی طولانی باقی خواهد ماند.

اکنون با قطعی شدن پیروزی در سومین بازی از این سری، تیم نیویورکی تنها یک برد با بازپس‌گیری عنوان قهرمانی در بهترین لیگ جهان پس از ۵۳ سال فاصله دارد، چرا که آنها از سال ۱۹۷۳ تاکنون قهرمان NBA نشده‌اند. علاوه بر این، آنها فرصت دارند تا این شنبه در زمین سن‌آنتونیو اسپرز که هنوز از شوک این مسابقه خارج نشده است، کار را تمام کنند: اسپرز که در نیمه دوم، نتیجه ۳۰-۵۸ را متحمل شد، به‌ خوبی می‌داند که شانس آنها برای کسب قهرمانی پس از این بازگشت حماسی، به‌شکل قابل‌ توجهی کاهش یافته است.

در سوی دیگر، نیکس بسیار قدرتمندتر ظاهر می‌شود، چرا که پس از پشت سر گذاشتن این دشواری، اکنون سه فرصت برای بالا بردن جام در اختیار دارد. این بازگشت بی‌سابقه که شبیه‌اش هرگز دیده نشده بود، توسط جیلن برانسون و او جی آنونوبی رهبری شد. برانسون بازی را با ۳۶ امتیاز (که بیشتر آنها در نیمه دوم به دست آمد)، به همراه پنج ریباند و هفت پاس گل به پایان رساند و با انرژی و شوت‌های دقیق خود، چه در داخل و چه در خارج از قوس، بازگشت تیم میزبان را هدایت کرد. در همین حال، آنونوبی قهرمان بازی بود: این فوروارد قدرتی با ۳۳ امتیاز و چهار ریباند به‌ عنوان یکی از چهره‌های کلیدی در یکی از افسانه‌ای‌ترین شب‌های تاریخ بسکتبال به یاد خواهد ماند.

اسپرز نیمه اولی رکوردشکن ثبت کرد

به نظر می‌رسید بازی در همان کوارتر اول تعیین تکلیف شده است که در آن، همانند روال همیشگی این فینال‌ها، اسپرز بسیار برتر بود: قدرت امتیازگیری واسل (۱۲ امتیاز) و ومبی (۱۳ امتیاز) برای نیکس بیش از حد بود که تنها می‌توانست تماشاگر درهم کوبیده شدن توسط حریف در مدیسون اسکوئر گاردن مملو از تماشاگر باشد. در طول این سری، اسپرز همواره کوارتر اول را برده بود اما هرگز با چنین اختلاف چشمگیری (۲۲-۴۱) این اتفاق رخ نداده بود. در واقع، آنها چهارمین کوارتر پرامتیاز تاریخ فینال‌های NBA و بیشترین اختلاف امتیاز یک تیم میهمان در تاریخ فینال‌ها را به نام خود ثبت کردند.

2460027

ومبانیاما با تسلط خود در تمام جنبه‌های بازی، غیرقابل‌مهار بود. او تنها با خطا متوقف می‌شد. در برخی صحنه‌ها، چهار بازیکن تلاش می‌کردند تا مانع این بازیکن فرانسوی شوند. تعجبی ندارد که او بازی را با ۲۴ امتیاز، ۱۳ ریباند و حتی سه بلاک به پایان رساند. اگرچه در نهایت، این عملکرد در کنار بازی دیلن هارپر (۲۱ امتیاز) و دوون واسل (۱۸ امتیاز) کافی نبود. به همین ترتیب، هم‌تیمی‌های او که در نیمه اول سطح بازی خود را ارتقا داده بودند نیز روی فرم بودند که در آمار نیمه اول منعکس شد.

آنها ۷۶ امتیاز کسب کردند (۲۸ پرتاب موفق از ۴۶ پرتاب، و ۱۴ پرتاب سه‌امتیازی موفق از ۲۶ پرتاب). این شاهکاری است که کمتر کسی قادر به انجام آن است و از همان ابتدا آنها را بر بازی مسلط کرد. در واقع، این پرامتیازترین نیمه یک تیم مهمان در تاریخ فینال‌هاست و آنها با برتری ۲۷ امتیازی (۴۹-۷۶)، بزرگ‌ترین اختلاف امتیاز در تاریخ فینال‌ها در پایان نیمه اول را به دست آوردند.

یک بازگشت غیرممکن که برای همیشه در تاریخ NBA باقی خواهد ماند

بازیکنان نیکس در نیمه اول کاملاً مبهوت بودند و راهی برای بازگشت نداشتند. آنها در نیمه دوم موفق شدند به لطف برانسون که به هم‌تیمی‌هایش روحیه داد، به بازی بازگردند. با امتیازات این بازیکن اهل نیوجرسی و آنونوبی قهرمان، آنها شروع به پایه‌ریزی بازگشت کردند و موفق شدند اختلاف را در شش دقیقه و ۲۹ ثانیه مانده به پایان بازی، به ۱۰ امتیاز (۸۸-۹۸) کاهش دهند. با گذشت دقایق، این اختلاف همچنان کمتر می‌شد، چرا که بر خلاف نیویورکی‌ها که شانس پیروزی‌شان افزایش می‌یافت، دقت پرتاب‌های تیم کنفرانس غرب رو به کاهش گذاشت.

پایانی نفس‌گیر با نتیجه‌ای تاریخی

با سپری شدن دقایق پایانی، نیکس با یک پرتاب سه‌ امتیازی از برانسون، اختلاف را به یک امتیاز رساند (۱۰۴-۱۰۳). ومبی که دو پرتاب آزاد را از دست داد، به‌ وضوح متزلزل بود، برخلاف گارد رأس این تیم که بزرگ‌ترین بازگشت تاریخ فینال‌های NBA را تکمیل کرد. در دقیقه آخر، کسل دو پرتاب آزاد را به ثمر رساند و مسئولیت بازی را روی دوش نیکس انداخت، اما آنها در گلزنی ناکام ماندند. فاکس در یک حمله سریع تلاش کرد پیروزی را قطعی کند اما لی‌آپ او توسط آنونوبی بلاک شد و فرصتی دوباره به تیمش داد.

2460028

فرصتی که این فوروارد قدرتی تیم دقیقاً از آن بهره برد و با یک گل در ریباند، پس از پرتاب سه‌امتیازی برانسون، تیمش را در ۱.۲ ثانیه مانده به پایان پیش انداخت. تیم میچ جانسون آخرین شانس را برای کسب پیروزی داشت اما نیکس به‌ خوبی دفاع کرد و پس از جبران اختلاف ۲۹ امتیازی، با نتیجه ۱۰۶-۱۰۷ پیروز شد. آنها به بزرگ‌ترین شاهکار تاریخ فینال‌های NBA دست یافتند و پس از بیش از پنج دهه رنج، تنها یک گام با قهرمانی فاصله دارند.

نمادین‌ترین شوت در تاریخ نیویورک

این توصیف مایک براون، سرمربی تیم، در کنفرانس مطبوعاتی پس از بازی بود که با چهره‌ای خندان گفت: «این نمادین‌ترین شوت در تاریخ بسکتبال نیویورک است. به او جی گفتم که با توجه به جثه بزرگ، قدرت و فیزیک بالایی که دارد، باید امشب در حمله یک هیولا باشد. نمی‌دانم آیا بازی بزرگ‌تری از این در تاریخ بسکتبال نیکس وجود داشته است یا خیر.» این مربی همچنین خوزه آلوارادو را که در لحظات پایانی بازی به تیم کمک کرد تا دوباره به جریان مسابقه برگردد، ایستاده تشویق کرد.

در سوی دیگر، آنونوبی که در حال حاضر محبوب‌ترین فرد در نیویورک است، بر تاب‌آوری نیکس تأکید کرد: «ما هرگز تسلیم نشدیم، در جریان بازی ماندیم و به فشار آوردن ادامه دادیم. ما به خودمان باور داریم، قبلاً هم بازگشته‌ایم، ما قوی هستیم و قبلاً هم این کار را انجام داده‌ایم.» او در پایان از هواداران برای حمایت‌هایشان تشکر کرد: «مدیسون اسکوئر گاردن الکتریکی است، هیچ‌چیز شبیه آن نیست. آنها بهترین هواداران جهان هستند.»

تازه‌ترین اخبار ورزشی ایران و جهان دراپلیکیشن ورزش سه
دانلود
15اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

دیدگاه‌ها

لطفا قبل از ارسال دیدگاه خود، حتماقوانین و مقرراترا مطالعه فرمایید.
لطفا منتظر بمانید...

آخرین اخبار