کد: 239080805 تیر 1405 ساعت 05:006.6K بازدید

تریوندا صدای دروازه‌بان‌ها را درآورد

توپ جام جهانی گلرها را فریب می‌دهد!

توپ رسمی جام جهانی با نام «تریوندا» به یکی از سوژه‌های بحث‌برانگیز مسابقات تبدیل شده و شماری از دروازه‌بان‌ها و کارشناسان معتقدند رفتار این توپ، مهار برخی شوت‌ها را دشوارتر کرده است.
توپ جام جهانی گلرها را فریب می‌دهد!

به گزارش "ورزش سه"، توپ رسمی جام جهانی همچنان با واکنش‌های متفاوتی روبه‌روست. «تریوندا» که توسط آدیداس طراحی شده، از نگاه برخی دروازه‌بان‌ها رفتاری غیرعادی در مسیر حرکت دارد و همین مسئله باعث شده مهار بعضی ضربات، به‌ویژه شوت‌های محکم و متغیر، سخت‌تر از همیشه شود.

آدیداس، طراح این توپ و تأمین‌کننده رسمی توپ‌های جام جهانی از سال ۱۹۷۰، تأکید دارد که در ساخت تریوندا از جدیدترین فناوری‌ها استفاده شده است. این شرکت می‌گوید توپ جدید «ثباتی ایده‌آل در زمان پرواز» دارد و برجستگی‌های روی سطح آن برای افزایش چسبندگی هنگام شوت‌زنی یا دریبل در شرایط بارانی طراحی شده‌اند.

با این حال، شبکه فرانسوی RMC در گزارشی به انتقادهای رو به افزایش از این توپ پرداخت. در این گزارش آمده است جو هارت، دروازه‌بان سابق تیم ملی انگلیس که ۷۵ بازی ملی در کارنامه دارد، یکی از نخستین چهره‌هایی بود که پس از گل کیلیان امباپه به عراق در پیروزی ۳ بر ۰ فرانسه، نسبت به رفتار توپ انتقاد کرد. امباپه در آن صحنه ضربه‌ای محکم و کات‌دار زد که احمد باسل، دروازه‌بان عراق، را غافلگیر کرد.

هارت در شبکه BBC گفت: «من این نوع گل را در این تورنمنت خیلی زیاد می‌بینم، آن‌قدر زیاد که نمی‌شود گفت همه‌چیز طبیعی است.»

او ادامه داد: «چند بار در سطح اول فوتبال می‌بینیم توپ بعد از تماس دست دروازه‌بان وارد دروازه شود؟ خیلی کم، چون گلرها بسیار خوب هستند. وقتی توپ را لمس می‌کنند، آن را دور می‌کنند. اما در این تورنمنت می‌بینم دروازه‌بان‌ها توپ را لمس می‌کنند و نمی‌توانند مانع ورود آن به دروازه شوند. پس یک چیز درست نیست.»

2486564

کاسپر اشمایکل، دروازه‌بان دانمارکی، نیز نظر مشابهی دارد. او گفت: «آنها توپ‌ها را برای گلزنی می‌سازند. ویژگی این توپ این است که فقط از چهار قطعه ساخته شده است. اگر شرایط مختلف آب‌وهوایی و چگالی هوا را هم به آن اضافه کنیم، توپ با مقاومت کمتری روبه‌رو می‌شود. این یعنی کمتر می‌چرخد، اما برای من به این معناست که توپ را کسری از ثانیه سریع‌تر احساس می‌کنم.»

کریستوف لولیکون، مربی پیشین دروازه‌بان‌های چلسی، هم معتقد است تریوندا رفتاری متفاوت با توپ‌های معمول دارد. او در گفت‌وگو با رادیو RMC گفت: «به لوکا زیدان نگاه کنید، به پیکفورد روی گل اول کرواسی برابر انگلیس، حتی به ادوارد مندی مقابل امباپه. سرعت توپ کمی با توپ‌های دیگر فرق دارد.»

او درباره گلی که مایک مانیان، دروازه‌بان فرانسه، مقابل سنگال دریافت کرد نیز گفت: «توپ در ابتدا فشار می‌آورد، بعد در بخش دوم مسیر دوباره سرعت می‌گیرد. در مورد گل مانیان، می‌فهمم چرا ابتدا به سمت راست رفت، اما توپ به سمت چپ او حرکت کرد. این اصلاً کار ساده‌ای نیست.»

2486565

در مقابل، روزنامه فرانسوی اکیپ نوشته است این توپ پیش از تأیید نهایی، بیش از ۳۰۰ آزمایش آزمایشگاهی را پشت سر گذاشته است. این روزنامه همچنین به پژوهشی اشاره کرده که در ماه مارس منتشر شده و نشان می‌دهد سطح تریوندا نسبت به توپ‌های قبلی زبرتر است، موضوعی که طراح توپ معتقد است به بهبود عملکرد و ثبات آن هنگام پرواز کمک می‌کند.

با وجود دفاع آدیداس از فناوری به‌کاررفته در تریوندا، بحث‌ها درباره این توپ ادامه دارد. دروازه‌بان‌ها می‌گویند بعضی ضربات با سرعت، مسیر و چرخشی غیرقابل پیش‌بینی به سمت دروازه می‌آیند و همین مسئله باعث شده توپ رسمی جام جهانی به چالشی تازه برای گلرها تبدیل شود.

تازه‌ترین اخبار ورزشی ایران و جهان دراپلیکیشن ورزش سه
دانلود
6اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

دیدگاه‌ها

لطفا قبل از ارسال دیدگاه خود، حتماقوانین و مقرراترا مطالعه فرمایید.
لطفا منتظر بمانید...

آخرین اخبار