
به گزارش "ورزش سه"، در شصتودومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، جایی که نمایندگان کشورها درباره «زنان و دختران در ورزش» سخن میگفتند، یکی از مربیان والیبال ایران از شهرستان لامرد به سخنرانی پرداخت و از شاگردان 10، 11 ساله اش گفت که مظلومانه در جریان حملات آمریکا و اسرائیل به ایران شهید شدند.
رحیمه شهابی، مربی والیبال دختران لامرد، در این نشست از شاگردان ۱۰ و ۱۱ سالهای گفت که در سالن ورزشی حضور داشتند؛ کودکانی که برای تمرین، یادگیری و ساختن آینده آمده بودند، اما قربانی جنگ شدند. او در سخنان خود گفت: «من ۲۰ سال در لامرد تلاش کردم تا دختران را در ورزش توانمند کنم؛ اما به جای مدال، ترکش جنگ بر سینه دختران ما نشست و بازی آنها ناتمام ماند.

شهابی از لحظات پس از انفجار در سالن ورزشی روایت کرد: "28 فوریه 2026 در حال تمرین به دختران، 10، 11 ساله بودم که ناگهان صدای انفجار آمد و هزاران ترکش بر سقف سالن ورزشی فرو ریخت. هلما شاگرد عزیزم که تنها فرزند خانواده بود، در لحظات آخر هراسان فریاد زد: "خانم، قلبم..." الهام 11 ساله با اشک گفت: "خانم کمک..." اما هر دو شهید شدند. بچه های فوتبال هم در زمین چمن کنار ما به همراه مربی خود شهید شدند. این جنایت جنگی آمریکا دهها شهید و زخمی داشت که حتی یکی از آن ها هم نظامی نبودند. به لامرد بیاید تا این سندهای زنده جنگی را ببینید."
او گفت برخی از دختران این حادثه با آسیبهای جدی جسمی روبهرو شدند؛ دخترانی که قرار بود در زمین ورزش رشد کنند، اما زندگیشان با یک حادثه تلخ تغییر کرد. مربی دختران لامرد در شورای حقوق بشر خطاب به حاضران گفت: "امروز درباره توانمندسازی زنان و دختران در ورزش صحبت میکنید. اما باید از دخترانی هم سخن گفت که امنیتشان در همان زمین ورزش از آنها گرفته شد. آمریکا و اسرائیل سالن ورزشی ما را به گورستان تبدیل کردند، حالا نوبت شورای حقوق سازمان ملل است که بازی را به دادگاه بکشاند، آن ها را محاکمه کنید."
روایت لامرد در حالی در ژنو مطرح شد که موضوع اصلی این نشست، حمایت از حضور زنان و دختران در عرصه ورزش بود؛ موضوعی که اینبار از زاویهای متفاوت، یعنی ضرورت حفاظت از امنیت و جان ورزشکاران در شرایط جنگ و بحران، مورد توجه قرار گرفت.