کد: 234460927 بهمن 1404 ساعت 23:382.2K بازدید

فرصت افطار برای ستاره‌های مسلمان

احترام انگلیس و آلمان به روزه‌داران: مثل سالهای گذشته

لیگ برتر انگلیس و بوندس‌لیگا امسال هم در زمان برگزاری مسابقات ماه رمضان فرصتی برای افطار کردن در اختیار ستاره‌های فوتبال قرار می‌دهند.
احترام انگلیس و آلمان به روزه‌داران: مثل سالهای گذشته

‏به گزارش ورزش سه، از سال ۲۰۲۱ میلادی، لیگ برتر انگلیس مجوز توقف‌های کوتاه در جریان مسابقات را صادر کرده است تا بازیکنان مسلمان بتوانند هم‌زمان با غروب آفتاب، روزه خود را افطار کنند. این اقدام که حالا به یک سنت تثبیت شده در فوتبال جزیره و بسیاری از کشورهای اروپایی تبدیل شده، همچنان در فرانسه به یک سوژه داغ و بحث‌برانگیز تبدیل شده است؛ جایی که فدراسیون فوتبال این کشور (FFF) با پافشاری بر اصل لائیسیته از همراهی با این روند خودداری می‌کند.

‏همانند فصل‌های گذشته و طبق رویه‌ای که از آوریل ۲۰۲۱ بنا نهاده شده، مسابقات لیگ برتر (و به طور کلی لیگ‌های تحت نظر EFL) امسال هم همزمان با وقت شرعی افطار برای لحظاتی متوقف خواهند شد تا بازیکنان و داوران مسلمان بتوانند افطار کنند. چارچوب این قانون تغییری نکرده است و داوران با هماهنگی قبلی، در اولین فرصت مناسب (مثل پرتاب اوت، ضربه آزاد یا ضربه دروازه) بازی را برای لحظاتی متوقف می‌کنند.

2428215

‏در این فصل، موضوع با حساسیت بیشتری دنبال می‌شود چرا که ماه رمضان ۲۰۲۶ از عصر روز ۱۷ فوریه (بسته به رویت هلال ماه) آغاز خواهد شد. در این بازه زمانی در انگلیس، زمان افطار بسیار زود فرا می‌رسد؛ به عنوان مثال در لندن، خورشید در اواسط فوریه حدود ساعت ۱۷:۱۵ و در اوایل مارس بین ساعت ۱۷:۵۰ تا ۱۸:۰۵ غروب می‌کند. نتیجه منطقی این است که مسابقاتی که در ساعات پایانی عصر یا اوایل شب برگزار می‌شوند، بیشترین تاثیر را از این قانون خواهند پذیرفت.


‏در کشور فرانسه، علیرغم درخواست‌های مکرر بازیکنان و مربیان، هیچ اقدام مشابهی از سوی سازمان لیگ (LFP) رسمی نشده است. 
‏با این حال، در مستطیل سبز گاهی شرایط به گونه‌ای رقم می‌خورد که قوانین دور زده می‌شود. در بازی آنژه و موناکو در مارس ۲۰۲۵، توقف بازی به دلیل مداوای یک بازیکن مصدوم، عملاً فرصتی را برای بازیکنان روزه‌دار فراهم کرد تا افطار کنند، بدون اینکه «توقف رمضان» به صورت رسمی اعلام شده باشد. اتفاقی که خوشایند فدراسیون فوتبال فرانسه نبود، هرچند نماینده فدراسیون در آن مسابقه با آن موافقت کرده بود.


‏در حالی که این موضوع در فرانسه ابعاد سیاسی پیدا کرده، سایر نقاط اروپا رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته‌اند. آلمان هم در این مسیر از انگلیس الگوبرداری کرده است. 

2428216

تازه‌ترین اخبار ورزشی ایران و جهان دراپلیکیشن ورزش سه
دانلود
15اشتراک گذاریگزارش خطا

زنده پیشنهادی

دیدگاه‌ها

لطفا قبل از ارسال دیدگاه خود، حتماقوانین و مقرراترا مطالعه فرمایید.
لطفا منتظر بمانید...

آخرین اخبار