به گزارش "ورزش سه"، کارلسن به عنوان مرد شماره یک شطرنج جهانی با پیام «گاهی اوقات هنگام سفر حوصلهام سر میرود»، بازی شطرنجش با چت جی پی تی را به صورت عمومی منتشر کرد، دیداری که این استاد بزرگ نروژی در آن بدون از دست دادن حتی یک مهره به پیروزی رسید.
کارلسن تنها در ۵۳ دقیقه توانست این بازی را با تمام مهرههایش به پایان برساند، در حالی که چت جی پی تی تمام سربازهایش را از دست داده بود، همان طور که در اسکرین شاتهای منتشرشده توسط این شطرنجباز نروژی دیده میشود.
در واقع، هوش مصنوعی از بازی شماره یک جهان تمجید کرده است. طبق تصاویر منتشرشده، چت جی پی تی خطاب به این استاد بزرگ نوشت: «تسلیم میشوم. بازی شما منظم، تمیز و دقیق بود.»
کارلسن در پاسخ اظهار داشت که هوش مصنوعی «در ابتدا بسیار خوب بازی کرد اما نتوانست آن را به درستی ادامه دهد.» او سپس نظر این هوش مصنوعی را در مورد بازی خودش پرسید. چت جی پی تی پاسخ داد: «بازی شما چندین ویژگی مثبت داشت. از گشایش، صبر، آگاهی تاکتیکی و مهارت در آخر بازی شما تعریف کردم. سطح مهارت شما را بین ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ فیده یا USCF تخمین میزنم، حتی بیشتر اگر دقت تاکتیکی شما همینطور باقی بماند.»
تاریخ شطرنج شاهد رویاروییهای تاریخی بین انسانها و کامپیوترها بوده است که هرکدام نتایج متفاوتی داشتهاند. هرچند این مسابقات سالها پیش آغاز شدند اما یکی از معروفترین آنها در سال ۱۹۹۶ رقم خورد که گری کاسپاروف در یک مسابقه ششگانه توانست «دیپ بلو» را شکست دهد. این مسابقه تاریخی بود چون سوالات تازهای درباره توانایی ماشینها و امکان رقابت آنها با انسانها را مطرح کرد.
با پیشرفت فناوری، کامپیوترها تکامل پیدا کردند. ولادیمیر کرامنیک در سال ۲۰۰۲ با رویکردی محافظه کارانه در هشت بازی برابر «دیپ فریتز» به تساوی دست پیدا کرد. پس از آن، مسابقاتی بین انسانها و ماشینها در برابر «هیدرا»، «فریتز هشت» و «دیپ جونیور» در سال ۲۰۰۴ برگزار شد.