
به گزارش ورزش سه، در حالی که زمان زیادی تا آغاز جام جهانی ۲۰۲۶ به میزبانی مشترک آمریکا، مکزیک و کانادا باقی نمانده، مسائل سیاسی و دیپلماتیک به یکی از چالشهای اصلی درباره حضور تیم ملی ایران در این رقابتها تبدیل شده است. وبسایت Animal MX در گزارشی مدعی شد فیفا در تلاش است راهکاری اضطراری برای حل مشکلات پیرامون حضور تیم ملی ایران در جام جهانی پیدا کند.
به نوشته این سایت، ماتیاس گرافستروم، دبیرکل فیفا، نشست اضطراری برگزارشده در استانبول با مسئولان فدراسیون فوتبال ایران را «سازنده» توصیف کرده و هدف آن را تضمین حضور بدون مشکل ایران در جام جهانی دانسته است. با این حال، در گزارش تأکید شده که با وجود مواضع خوشبینانه فیفا، شرایط ژئوپلیتیکی خاورمیانه و روابط پرتنش تهران و واشنگتن همچنان ابهاماتی جدی ایجاد کرده است.
این وبسایت همچنین اشاره کرده که یکی از مهمترین مشکلات، مسئله صدور ویزا برای ورود کاروان تیم ملی ایران به ایالات متحده است؛ مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، اعلام کرده روند دریافت ویزا فعلاً متوقف شده، اما مسئولان امیدوارند این موضوع در اردوی پیشروی تیم ملی در ترکیه حل شود. طبق برنامه اعلامشده، ایران پس از دیدار دوستانه مقابل گامبیا در ۲۹ مه، مستقیماً راهی کمپ خود در آریزونا خواهد شد.

در پایان این گزارش آمده که در فاصله کوتاه تا آغاز جام جهانی، حالا همهچیز به تصمیمهای دیپلماتیک و روند صدور مجوزهای ورود بستگی دارد. به نوشته این رسانه، فیفا امیدوار است فوتبال بر تنشهای سیاسی غلبه کند تا تیم ملی ایران بتواند در جام جهانی ۲۰۲۶ در خاک آمریکای شمالی به میدان برود.
همچنین، وبسایت Eje Central نیز در گزارشی جداگانه نوشت فیفا در استانبول جلسهای با فدراسیون فوتبال ایران برگزار کرده تا مسائل اجرایی مربوط به حضور تیم ملی در جام جهانی بررسی شود. این گزارش تأکید دارد که با وجود فضای سیاسی موجود، فیفا همچنان امیدوار است ایران بدون مشکل در مسابقات حاضر شود.
این رسانه همچنین تأکید کرده که فیفا در حال همکاری با فدراسیون فوتبال ایران است تا شرایط لازم برای حضور این تیم در جام جهانی ۲۰۲۶ فراهم شود و تیم ملی ایران بتواند بدون مشکل در این تورنمنت شرکت کند.
در ادامه این بازتابها، سایت Milenio نیز با تیتر «ایران هنوز ویزای سفر به جام جهانی ۲۰۲۶ را دریافت نکرده است» نوشت فدراسیون فوتبال ایران تأیید کرده که تاکنون ویزای ورود به آمریکا برای حضور در جام جهانی صادر نشده و مسئولان همچنان در انتظار تعیین تکلیف این روند هستند.